THK kayyumu AKP'li Cenap Aşçı'nın istifa dilekçesi ortaya çıktı

Görevinden istifa eden THK Kayyum Heyeti Başkanı Aşçı’nın istifa dilekçesi ortaya çıktı.

THK kayyumu AKP'li Cenap Aşçı'nın istifa dilekçesi ortaya çıktı

Orman yangınlarında kullanılmayan söndürme uçakları ve skandal açıklamalarıyla tartışmalara neden olan Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı’nın istifa dilekçesi ortaya çıktı.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Aşçı’nın istifa dilekçesini, 1 Eylül tarihinde THK’ye kayyum atanmasına karar veren Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne gönderdiği belirtilirken mahkemenin istifa dilekçesini kabul edip etmediği ise hâlâ açıklanmadı.

“KURBAN EDİLDİK”

Görevinden istifa eden Kayyum Heyeti Başkanı Aşçı, istifa dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

“Hepimizin yüreğini yakan orman yangınlarında pek çok mecra THK’yi ve özellikle şahsımı odağa koymuş, linç kampanyasına kurum ve ziyadesiyle şahsım kurban edilmek istenmiştir.

Herhangi bir görev talebimiz yokken millete hizmet etmenin en temel ödevimiz olduğu anlayışıyla bitmiş, tükenmiş, borç batağına saplanmış kurumda özveri ile çalışmalar yapılmış ve yapılıyorken en ağır ve haksız ithamlarla muhatap olmak şahsımı ziyadesiyle üzmüştür. Fedakarca çalışmanın karşılığı bu olmamalıdır. Banka borçları başarılı bir şekilde yapılandırılmış, vergi ve SGK borçları da aynı şekilde yapılandırılmıştır. Durma noktasına gelmiş işler yeniden yapılır hale getirilmiş, yeni işler yapılmaya başlanmış ve gelir elde edilmiştir. Verimsiz, hantal yapı küçültülmüş, ciddi tasarruf yapılmış, borç batağından çıkarılmıştır. Kurum kendisine yüklenen görev amacına uygun tüm işleri yapar ve yapabilecek hale gelmeye başlamıştır. Kurumu batıranlar, bunlarla hareket eden mihraklar ve maalesef bu kişilerin yalan ve iftiralarının peşinden gidenlerin haksız itham ve saldırıları da devam etmektedir.

Etik kurallar ve geleneklerimiz de dikkate alınarak Medeni Kanunun 477’inci maddesi uyarında kayyumluk görevimden çekilmek istediğimi bildirir, sayın mahkemenizden bu madde uyarından kayyumluk görevinden ayrılmam hususunda gereğini arz ederim.”

Atatürk’ün kurduğu THK Başkanlığı’nın yönetimine 2019 yılının Ekim ayında Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’dan oluşan üç kişilik kayyum heyeti atandı. Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı ise 63’üncü AKP Hükümetinde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapmıştı.

Ayrıca, geçtiğimiz günlerde THK’yi yöneten üç kişilik Kayyum Heyeti üyelerinin de en az iki maaş aldığı açığa çıkmıştı. Kayyum Heyeti Üyesi Abdullah Kaya, tüm kayyum heyeti üyelerinin çift maaşlı olduğunu kabul etmişti.

MEMLEKET YANARKEN DÜĞÜNLERDE  GEZİYORDU

Ülkenin Akdeniz ve Ege bölgesinde günlerce süren; can kaybı ve büyük tahribata yola açan yangınlar esnasında en çok konuşulan konuların başında Türk Hava Kurumu’nun (THK) yangın söndürme araçlarının kullanılamaması geliyordu.

AKP’li eski Bakan Cenap Aşcı başkanlığındaki kayyum heyeti tarafından yönetilen Türk Hava Kurumu tartışılırken, Cenap Aşçı’nın CNN Türk’te katıldığı bir programda sarf ettiği sözler tartışma yaratmıştı.

Cenap Aşçı, “Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım” ifadelerini kullanmıştı.