THK Kayyum Heyeti Başkanı 54 gündür istifa etmeyi bekliyor

THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, 54 gündür istifa etmeye çalışıyor.

THK Kayyum Heyeti Başkanı 54 gündür istifa etmeyi bekliyor

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanlığı görevinden istifa etmek için 54 gün önce dilekçe veren Cenap Aşçı’nın talebi hâlâ kabul edilmedi. Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne 1 Eylül tarihinde istifa dilekçesi veren Aşçı’nın istifasının neden kabul edilmediğine ilişkin bir açıklama da yapılmadı.

İstifası kabul edilmeyen Aşçı, THK Kayyum Heyeti Başkanlığı görevini de resmi olarak sürdürüyor. Ayrıca THK’ye bağlı birçok şirket bulunuyor ve Aşçı, THK ile beraber bu şirketlere de kayyum olarak atanmıştı. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre Aşçı bu şirketlerindeki görevlerine de devam ediyor.

BirGün’den İsmail Arı’nın ulaştığı ve isminin açıklanmasını istemeyen eski THK yöneticileri ise Aşçı’nın istifasının hâlâ kabul edilmemesine ve bir açıklama yapılmamasına “Bir hukuk cinayeti işleniyor” sözleriyle tepki gösterdi.

Cenap Aşçı, istifa dilekçesinde, linç kampanyasına kurban edilmek istendiğini öne sürerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Hepimizin yüreğini yakan orman yangınlarında pek çok mecra THK’yi ve özellikle şahsımı odağa koymuş, linç kampanyasına kurum ve ziyadesiyle şahsım kurban edilmek istenmiştir. Kurumu batıranlar, bunlarla hareket eden mihraklar ve maalesef bu kişilerin yalan ve iftiralarının peşinden gidenlerin haksız itham ve saldırıları da devam etmektedir. Etik kurallar ve geleneklerimiz de dikkate alınarak Medeni Kanunun 477’inci maddesi uyarında kayyumluk görevimden çekilmek istediğimi bildirir, sayın mahkemenizden bu madde uyarından kayyumluk görevinden ayrılmam hususunda gereğini arz ederim.”

THK KAYYUMLARININ MAAŞLARI

THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, kamudan müsteşar maaşı da alıyor. Aşcı’nın aldığı maaşlarının toplamı 14 bin TL’yi buluyor.

THK Kayyum Heyeti Başkan Vekili Hacı Abdullah Kaya ise aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığından müsteşar maaşı alıyor. Aylık geliri 14 bin TL’yi bulan Kaya, aynı zamanda YÖK üyesi olarak görev yapıyor.

THK Kayyum Heyeti Üyesi Adnan Zengin ise İçişleri Bakanlığına bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünde İşlemler ve Mevzuat Daire Başkanlığı görevini de yürütüyor. Zengin’in aylık ücreti 17 bin TL’yi geçiyor. Zengin hakkında 2019 yılında değeri 5 milyon TL olan 2,5 dönüm büyüklüğündeki araziyi zimmetine geçirdiği iddiasıyla dava açıldı. Zengin, “Ben öyle bir davayı kabul etmiyorum” diye açıklama yaptı.