Tetikçi Akit iş başında!

Gerici Yeni Akit Gazetesi, Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını protesto eden akademisyenleri afişe edip hedef gösterdi.

Tetikçi Akit iş başında!

Gerici Yeni Akit Gazetesi, Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını protesto eden akademisyenleri afişe edip hedef gösterdi.

Gazetenin “Akademisyen değil terör destekçisi” başlıklı “haber”inde, üniversitede görevli olan ve protestolarda bulunan akademisyenlerin adları listelenip hedef gösterildi.

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

“Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemleri kışkırtan akademisyenlerin sicillerinin oldukça kabarık olduğu ortaya çıktı. Rektör Melih Bulu’ya karşı gerçekleştirilen provokatif gösterilerin düzenlenmesinde ön ayak olan 33 kişilik akademisyen grubunun 900 kişilik bir eğitim ordusunu manipüle etmeye çalıştıkları belirlendi. Boğaziçi üzerinden yeni bir Gezi kalkışması hayal eden ekibin içinde yer alan isimlerin FETÖ’ye, PKK’ya ve DHKP-C’ye sahip çıkılan bildirilerde imzalarının olduğu tespit edildi.

Prof. Dr. Cem Say: Terör örgütü PKK’ya destek veren ‘Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’ isimli ihanet metnine imza attı. Şehit MİT mensubunu ve ailesini ifşa ettiği için kağıt üzerinde erişim yasağı bulunan Karanlık Oda TV’nin de yazarlığını yapıyor. Oda TV davasında alternatif bilirkişi raporu hazırlamış ve karanlık odacıların masum olduğunu öne sürmüştü.

Doç. Dr. Esra Mungan: PKK’yı savunan ihanet bildirisi başta olmak üzere, FETÖ’cülere destek verilen ‘Acil Çağrı’ ve ‘Erdoğan’ı durdurun’ deklarasyonlarına imza attı. Terör örgütü DHKP-C üyesi Nuriye Gülmen’in başlattığı ölüm açlığı eylemine bir gün aç kalarak destek verdi.

Prof. Dr. Ayşe Buğra Kavala: Gezi Olayları ve FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilişkisi nedeniyle tutuklanan Osman Kavala’nın eşi, bazı eylemlere desteği biliniyor.

Prof. Dr. Sumru Özsoy: Boğaziçi eylemlerini ilk başlatan ekip arasında yer alıyor. Rektörlük binasına karşı sırtını dönen ekibin başında bulunan ve devlete meydan okuyan bildiriyi okuyan isim.

Prof. Dr. Betül Tanbay: Gezi Parkı vandallığını organize eden Taksim Platformu üyeleri arasında yer aldı. Soroscu Açık Toplum Vakfı’nın Türkiye uzantısı Osman Kavala soruşturması kapsamında gözaltına alındı. PKK’ya arka çıkılan ihanet bildirisinde imzası yer alıyor.

Doç. Dr. Zeynep Kadirbeyoğlu: PKK’ya destek çıkılan Kobani bildirisi ve Barış İçin Akademisyenler isimli ihanet metinleriyle FETÖ’ye sahip çıkılan ‘Acil Çağrı’ başlıklı bildiriye imza attı.

Prof. Dr. Ersan Demiralp: FETÖ’nün MİT tırları kumpasını savunan ‘Biz Yurttaşlar’ başlıklı bildiriye imza attı. Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciyken PKK’ya kuryelik yapan Hakan Demir için hazırlanan bildiride de imzası yer aldı.

Doç. Dr. Nazan Üstündağ: HDP’nin öncüsü niteliğindeki BDP’nin Parti Meclisi üyesi olarak görev yaptı. İhanet bildirisine imza atan ekibin içinde yer aldı.

Dr. Can Candan: ‘Barış İçin Akademisyenler’ isimli ihanet metnine imza attı.”