TESK, 'kademeli normalleşme' adımlarından memnun

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Haziranda alınan kademeli normalleşme kararlarıyla, ekonomide canlanma ve rahatlama olacağını ifade etti.

TESK, 'kademeli normalleşme' adımlarından memnun

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Haziranda alınan kademeli normalleşme kararlarıyla, ekonomide canlanma ve rahatlama olacağını ifade etti.

Palandöken, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “kademeli normalleşme” kararlarının başta esnaf ve sanatkarlar olmak üzere salgın sebebiyle iş yerleri kapanan ve iş yapamaz duruma gelen 2 milyon kişi adına olumlu olduğunu söyledi.

Palandöken, şu değerlendirmeyi paylaştı:

“Bu karar ile esnafımızın iş yerleri açılacak, ekonomide canlanma ile birlikte rahatlama olacak. En önemlisi işsiz kalan binlerce kişi yeniden işine ve aşına kavuşmanın sevincini yaşayacak. Yani ülke genelinde 84 milyon insanımız ve tüm kesimler rahat bir nefes alacak. Kararın alınmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen kabine üyelerine ve bilim kuruluna teşekkür ediyorum.”

Erdoğan, Haziran ayına ilişkin yeni kısıtlamaları şöyle açıklamıştı:

“Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00- pazartesi sabah 05.00’e devam edecektir.

Temmuz ayında kısıtlama süreleri vaka ve vefat sayısında değişime göre yeniden belirlenecektir. Restoran, lokanta, kafetarya, hastane gibi yeme içme yerleri sabah 7 ile akşam 21.00’e göre masaya servis yapılabilecek saat 24.00 kadar paketleme servisi sürdürülebilecektir. Pazar günü sadece paket servisi verilmeye devam edecektir.

Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde pazar hariç sabah 7.00 ile 21.00 arasında yarından itibaren çalışabilecektir.”