Terkoğlu: MİT mensuplarını Erdoğan'ın Saray'da görüştüğü BAE öldürmedi mi ?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü köşesinde ''Uygun fiyata az kullanılmış ‘vatanseverlik’" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı Şey Tahnoun Bin Zayed el Nahyan görüşmesine işaretti.

Terkoğlu: MİT mensuplarını Erdoğan'ın Saray'da görüştüğü BAE öldürmedi mi ?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü köşesinde ”Uygun fiyata az kullanılmış ‘vatanseverlik’” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazısında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı Şey Tahnoun Bin Zayed el Nahyan görüşmesine işaret eden Terkoğlu, “Hatırlayın, geçen yıl benim de aralarında olduğum bir grup gazeteci hapisteydi. Suçlama Libya’da şehit edilen MİT mensubunun cenazesini haberleştirmekti.” diyip bahsi geçen MİT mensuplarının BAE tarafından öldürüldüğü iddiasında bulundu.

Barış Terkoğlu’nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Neden bu bahsi açtım?

Geçen Saray’daki o fotoğrafı görünce “Ne çabuk” dedim. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun Bin Zayed el Nahyan’ı ağırladı. Dikkat edin, ticaret odası başkanı ya da ulaştırma bakanı değil, ulusal güvenlik danışmanı!

Sıradan bir görüşme değil…

Aslında bir anlaşma. Geçen yıl bu zamanlar, Erdoğan, BAE için  “Diplomatik ilişkileri askıya almak ya da büyükelçiyi geri çekme gibi bir adımımız olabilir” demişti. Biden rüzgârıyla bir senede ibre tersine döndü. Türkiye; eksenini yeniden tarif ederken, “olmaz” denilen olmuş, BAE ile barışma adımları atılmıştı.

BAE Devlet Başkanı Diplomasi Danışmanı Enver Gargaş, “Tarihi bir görüşme” derken, Erdoğan öncesinde olanları da sonrasında olacakları da haber verdi:

“Birkaç aydır bizim istihbarat örgütümüz başta olmak üzere Abu Dabi yönetimiyle bazı görüşmeler yaparak bu görüşmelerle belli bir yere gelmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de Muhammed Bin Zayed ile de bazı görüşmeleri yapma durumlarımız olacaktır”.

MİT’ÇİLERİ BAE ÖLDÜRMEDİ Mİ?

Hiç uzatmadan söyleyelim: BAE ile Türkiye bir süredir savaş halindeydi. Abartmıyorum, özellikle Ortadoğu’da ve Kuzey Afrika’da hatta bizatihi Türkiye sınırları içinde iki ülke birbirine ateş eden, çatışan güçlerin farklı tarafında yer alıyordu.

Liste uzatılabilir…

“Ama iki tanesi bizi fazlasıyla ilgilendiriyor.