Tekirdağ'da Bel Karper ve Adkotürk işçileri gözaltına alındı

Tekirdağ Valiliği önünde oturma eylemi yapan ve valiyle görüşmek isteyen Bel Karper ve Adkotürk işçilerine polis müdahale etti. Çok sayıda işçi gözaltına alındı. Çıkan arbedede çoğu kadın olan işçiler yerlerde sürüklendi.

Tekirdağ'da Bel Karper ve Adkotürk işçileri gözaltına alındı

Tekirdağ Çorlu’da faaliyet gösteren Fransız gıda devi Bel Karper firmasında grev 130 gündür devam ederken Bel Karper ve Adkotürk işçileri Tekirdağ Valisi ile görüşmek üzere Valilik binasına gitti. Sorunlarının çözülmesi talebiyle valiliğe giden işçiler gözaltına alındı.

100’den fazla işçinin gözaltına alındığını belirten Tekgıda-İş Sendikası’ndan Suat Karlıkaya, “İşçi çözüm istiyor siz para cezası kesiyorsunuz” diyerek valiliğe tepki gösterdi.

Uzun süredir çalıştıkları Bel Karper ve Adkotürk isimli markaların toplu sözleşme masasına yaklaşmadığı gerekçesi ile grev yapan Tekgıda-İş Sendikası üyesi işçiler, sabah saatlerinde Tekirdağ Valiliği önüne geldi. Yaklaşık 300 işçi sabah saatlerinde geldikleri Tekirdağ Valiliği önünde oturma eylemi yaptı ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ile görüşmek istediklerini belirtti.

Polis ekipleri, işçilerin oturmaya devam edeceğini söylemesi üzerine müdahale etti. Çevik kuvvet polisleri çoğunluğu kadın olan işçileri merdivenlerden kaldırarak gözaltına aldı. Bazı işçiler yaşanan arbede ezilme tehlikesi geçirdi.

Aileleri ile birlikte gelen işçilerin çocuklarının ise korkudan ağladığı görüldü.