Teker teker geri dönüyorlar!

Gerici söylemleri ile bilinen isimlerin haklarında yürütülen soruşturmalardan 'takipsizlik' kararı ile çıkmaları, bir dizi FETÖ'cünün itirafçılık üzerinden göreve iade edilmesi ise kamuoyunun dikkatini çekti.

Teker teker geri dönüyorlar!

HABER MERKEZİ

Erkeklere ‘ikinci eşi de alın” çağrısı yapan GATA’nın eski başhekim yardımcısı Ali Edizer’in göreve iade edilmesi ile birlikte, gerici kesimlerin AKP tarafından nasıl kollandığı da ortaya çıktı. Gerici söylemleri ile bilinen isimlerin haklarında yürütülen soruşturmalardan ‘takipsizlik’ kararı ile çıkmaları, bir dizi FETÖ’cünün itirafçılık üzerinden göreve iade edilmesi ise kamuoyunun dikkatini çekti.

İşte yakın tarihimizdeki göreve iadeler;

İKİNCİ EŞİ DE ALIN ÇAĞRISI YAPAN BAŞHEKİM YARDIMCISI: ALİ EDİZER

Ali Edizler, GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak görev yaparken sosyal medya mesajlarında “erkeklere ‘ikinci eşi’ de alın” çağrısı yapmıştı. “Sorsan ‘kadına özgürlük ve uygarlık’ kazandırıldı. Resmiyette tekeşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliğidir” mesajını da paylaşan Edizer, 5 Ekim 2020’de görevden alınmıştı. Edizer, tepkiler üzerine 8 Ekim’de de tabiplik mesleğinden uzaklaştırıldı. 9 Mart 2021’de Edizer’in Ankara Güdül Devlet Hastanesi’nde yeniden göreve başladığı ortaya çıktı.

DİPSİZ GÖLÜ TALAN EDEN İSİM: HÜSEYİN ATEŞ

Hüseyin Ateş, Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü iken Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda bulunan 12 bin yıllık Dipsiz Göl için definecilere kazı izni vermiş, Ateş hakkında başlatılan soruşturma ile görevden uzaklaştırılmıştı. Geçtiğimiz aylarda görevine iade edildiği öğrenilen Ateş, Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde kurban keserek göreve başladı. Ateş’in, Dipsiz Göl skandalından önce bir kadın personele yönelik tacizde bulunduğu ortaya atılmış, mağdur, savcılık ifadesinde, Ateş’in makam gücünü kullanarak, kendisini iş yerinde defalarca taciz ettiğini ve kendisine mobing uyguladığını anlatmıştı. Ateş ise verdiği ifadede olayı yalanlamıştı.

PEDOFİLİYİ SAVUNAN PROFESÖR: BEDRİ GENCER

2020’de gerçekleşen Elazığ Depremi’nin ardından pedofiliye karşı yasaları hedef alan ve depremi çocuk yaşta evliliklere izin verilmemesine bağlayan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğretim üyesi Bedri Gencer, hakkındaki yargı sürecinin lehine sonuçlandığını ve takipsizlik kararı çıktığını duyurdu.Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri, Elazığ depremini çocuk yaşta evliliklere izin verilmemesine bağlayan, gerici Bedri Gencer’in odasını mühürlemiş, Gencer’in YTÜ binasındaki odasını mühürleyen öğrenciler, odanın kapısına “Bu oda Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından mühürlenmiştir!” yazılı bir not bırakmıştı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAKİ İTİRAFÇILAR

Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz temmuz ayında, “Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmedim” sözleri üzerine üzerine başlayan tartışmalar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesi ile yeni bir boyut kazanmış ve 15 Temmuz sonrası haklarında FETÖ’den işlem yapılan bazı isimler halen mülki idare yöneticisi olarak görevini sürdürdüğü ortaya çıkmıştı.

Basında yer alan haberlere göre;

– Yozgat Çayıralan Kaymakamı Ömer Faruk Yüce ve Çankırı Yapraklı Kaymakamı Yakup Ömeroğlu, darbe girişimi sonrası FETÖ’nün mülkiye imamı Yusuf Acar’ın itiraflarının ardından Tokat Başsavacılığı’na gidip itirafçı oldu.
Ömeroğlu, 2011’de Niğde’de kaymakamlık stajına başladığını, Mülkiye Müfettişi olarak bildiği Hasan isimli kişinin kendilerinden sorumlu olduğunu, himmet verdiğini itiraf etti. Yurtdışı staj döneminde 2 kez Fetullah Gülen’i ziyaret ettiğini anlattı. Ömer Faruk Yüce de 2012’de İngiltere’ye yüksek lisans için gönderildiğini, burada FETÖ elebaşını ziyaret etmesi için yönlendirildiğini itiraf etti. Yüce, “Gülen’in evinde 3 gün kaldım” dedi. Her iki isim hakkında FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle dava açıldı. Ömeroğlu halen Ağrı Vali Yardımcısı, Yüce ise Derecik Kaymakamı.

– Şanlıurfa’nın Bozova Kaymakamı iken tutuklanan Hidayet Sarı, Sivas Suşehri Kaymakamı oldu.

– FETÖ’den tutuklanan Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, önce İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’ne, 14 Temmuz 2020 kararnamesi ile de Manisa Vali Yardımcılığı’na atandı.

– FETÖ’den tutuklanan Mardin Vali Yardımcısı Müfit Gültekin, 14 Temmuz 2020’de Osmaniye Vali Yardımcılığı’na atandı.

İçişleri Bakanlığı, bugüne kadar hiçbir FETÖ itirafçısının görevine iade edilmediğine dair bir açıklama yayımlamasına rağmen, ismi geçen kişilerden, Mevlüt Özmen’in Manisa Valiliği’nde, Hidayet Sarı’nın kaymakam olarak Suşehri Kaymakamlığı’nda, Müfit Gültekin Kaymakam olarak Sarıçam Kaymakamlığı’nda, resmi siteden edinilen bilgiye göre görevlerine devam etmekte.

Ömer Faruk Yüce’nin atandığı Derecik Kaymakamlığı ve Yakup Ömeroğlu’un atandığı Ağrı Vali Yardımcılığı görevleri ise bu haberin çıkmasından 2 hafta sonra tekrar atama yapılması ise dikkat çekti.