'Tek parti'de birleştiler

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Danıştay'ın Öğrenci Andı kararına destek açıklaması yaptı, "İstiklal Marşı varken tek parti döneminin tektipleştirici sloganlarına ihtiyaç yoktur" dedi.

'Tek parti'de birleştiler

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Danıştay 8. Dairesi’nin Öğrenci Andı’nı kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğini iptal eden kararını bozdu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da karara destek çıkan bir paylaşımda bulundu.

Davutoğlu, “Milletimizin ortak vicdanı ve sözü olarak İstiklal Marşı varken tek parti döneminin tektipleştirici sloganlarına ihtiyaç yoktur” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Danıştay 8. Dairesi’nin ‘Öğrenci Andı’ kararına ilişkin 2018 yılında yaptığı konuşmada Davutoğlu gibi ‘tek parti’ söylemiyle Atatürk dönemini eleştirmiş ve “tek parti döneminde başlatılan uygulamanın sürdürülmesinin yanlış olduğunu” ifade edip “Bu metin milletin kültür anlayışını ortaya koyan bir metin değildir. Bu metin ezanı Türkçe okutmak isteyenlerin metnidir. Bizim andımız İstiklal Marşıdır. İstiklal Marşımız’dan daha güçlü bir ant olabilir mi? Danıştay’ın kararını iyi niyetli görmüyorum” demişti.