Tedbirsizliğin değil, yoksulluğun fotoğrafı: Market açılışında 'indirim' izdihamı

Haber sitelerinin ve ajansların "Koronavirüse rağmen 'indirim' izdihamı" gibi başlıkları ile servis edilen haberde aslında görünen tedbirsizlik değil, yurttaşların yoksulluğu oldu.

Tedbirsizliğin değil, yoksulluğun fotoğrafı: Market açılışında 'indirim' izdihamı

Koronavirüs risk haritasında, kırmızı kategorideki ‘çok yüksek riskli’ iller arasında yer alan Sivas’ta, bir markette açılışa özel uygulanan indirim ve kampanyaları duyan yurttaşlar, sabah saatlerinden itibaren market önüne gelerek kabalık oluşturdu.

Haber sitelerinin ve ajansların “Koronavirüse rağmen ‘indirim’ izdihamı” gibi başlıkları ile servis edilen haberde aslında görünen tedbirsizlik değil, yurttaşların yoksulluğu oldu.

Kümbet Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’ndaki marketin önünde oluşan sosyal mesafeye uyulmayan uzun kuyruğun ardından Sivas Valiliği kararı ile açılış iptal edilirken, işletme hakkında da tutanak düzenlendi.

Açılışı Valilik kararı ile iptal edilen markette, açılışa özel birçok ürüne indirim ve kampanya uygulanacağı duyurulması üzerine yurttaşlar ucuz ve kampanyalı ürünlerden almak için açılıştan saatler önce market önünde toplandı.

Marketin açılışı ile indirimli ürünlerden alabilmek için içeri girmeye çalışan yurttaşlar kalabalık oluşturunca polis tarafından kapılar kapatılarak, markete giriş durduruldu. Ekipler, işletmeye yönelik ceza uygulanmak üzere tutanak tuttu. Valilik açılış iptal ederken, market de kapatıldı.