TCMB'de 100 baz puan faiz indirdi son 6 ayın en büyük tahvil satışı gerçekleşti

Yabancı yatırımcılar, TCMB'nin politika faizini yüzde 18'e indirdiği 24 Eylül haftasında 415 milyon dolarlık tahvil satarken 36 milyon dolarlık hisse senedi aldı., Türkiye’den en fazla haftalık yabancı portföy çıkışı 26 Mart döneminde gerçekleşmişti.

TCMB'de 100 baz puan faiz indirdi son 6 ayın en büyük tahvil satışı gerçekleşti

Türkiye’de yerleşik olmayan yatırımcı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)’nın 100 baz puanlık faiz indirimi kararı aldığı ve politika faizini yüzde 18’de indirdiği  haftada 415 milyon dolarlık tahvil satarken 36 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Yabancı yatırımcılar en son Mart ayındaki TCMB başkan değişikliği haftasında bu kadar büyük bir tahvil satışı gerçekleştirmişti.

Türkiye’ye en son Kasım-Ocak arasında art arda 10 hafta net yabancı portföy girişi olurken, Türkiye’den en fazla haftalık yabancı portföy çıkışı 26 Mart döneminde gerçekleşmişti.

Yabancılar Türk varlıklarını son 3 yıldır portföylerinden çıkarmaya devam ederken 2020 yılında ise Türkiye’den tüm zamanların en büyük yabancı yatırımcı çıkışı yaşandı. Yabancı salgın yılında 5 milyar dolarlık tahvil ve 4,2 milyar dolarlık hisse satarak toplamda 9,2 milyarlık Türk varlığı satışı gerçekleştirmiş oldu.