TCDD, Kurtuluş Savaşı komutanlarından Miralay Nazım Bey'in adının tren istasyonuna verilmesi talebini reddetti

Kurtuluş Savaşı’nın önemli komutanlarından olan Miralay Nazım Bey'in adının şehit olduğu Çöğürler Tren İstasyonu'na verilmesi talebiyle TCDD'ye yapılan başvuru, 'ismin uzun olduğu' gerekçesiyle reddedildi.

TCDD, Kurtuluş Savaşı komutanlarından Miralay Nazım Bey'in adının tren istasyonuna verilmesi talebini reddetti

Kütahya’da, Çöğürler Köyü Muhtarı Cevdet Kalem ile bazı tarihçiler ve tarih araştırmacıları, geçtiğimiz aylarda Kurtuluş Savaşı’nın önemli komutanlarından olan 4’üncü Tümen Komutanı Miralay Mehmet Nazım Bey´in adının yaşatılması için talepte bulundu.

Kalem ve tarihçiler, Çöğürler Tren İstasyonu’nun adının “Şehit Miralay Nazım Bey” olarak değiştirilmesi için TCDD’ye başvuru yaptı. Başvuruyu inceleyen TCDD, talebi “İsmi çok uzun” diyerek reddetti.

“İSİM UZUN, SEYRÜSEFERDE SIKINTI ÇIKARIR”

TCDD’ye dilekçe veren isimlerden Fuat Serdar Aydın, “İsmin uzun olduğunu ve seyrüsefer sıkıntıları çıkacağını öne sürdüler. Ama bunlar tatmin edici gerekçeler değil. Çünkü çok yoğun yolcu trafiğinin olduğu bir istasyondan bahsetmiyoruz. Şehidimizin anısı şehit olduğu yerde yaşamalı” açıklamasını yaptı.

TCDD’nin kararını düzeltmesini beklediklerini belirten Aydın, “Mehmet Nazım Bey, Kurtuluş Savaşı’nın en yüksek rütbeli komutanlarından biri. Şehit olduğu yer de bu tren istasyonu. Sanırım kararı verenler bunun nasıl bir manaya geldiğini algılayamadılar” dedi.