TBMM Başkanı Şentop tüm parametreleri bir araya getirmiş: Boğaziçi'nde başka bir hazırlığın ipuçları görülüyor, seziliyor

Mustafa Şentop, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki kayyum rektör Melih Bulu protestolarına ilişkin "Burada başka bir tablo var. Başka bir hazırlığın ipuçları görülüyor, seziliyor. Buna devlet müsaade etmez" dedi.

TBMM Başkanı Şentop tüm parametreleri bir araya getirmiş: Boğaziçi'nde başka bir hazırlığın ipuçları görülüyor, seziliyor

TBMM Başkanı Mustafa Şentop gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Şentop, Boğaziçi Üniversitesindeki olaylara ilişkin, şunları kaydetti:

“Özellikle çevremizde gelişen, Rusya’daki olaylarla birlikte baktığımızda sanki bir süre sonra yapılması düşünülen, beklenen, muhtemel olaylar için burada bir eylemlilik çekirdeği oluşturmak, bunu sıcak tutmak gibi bir amaç varmış gibi düşünüyorum. Çünkü bunu başka türlü izah edebilmek, bunu bir rektör ataması bağlamında izah edebilmek mümkün değil, tüm parametreleri bir araya getirdiğimizde. Burada başka bir tablo var. Başka bir hazırlığın ipuçları görülüyor, seziliyor. Buna devlet müsaade etmez.”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa çıkışını değerlendiren Şentop, “Yeni anayasa bir ütopya, erişilmez bir şey değildir. Bu gerçekleşebilir bir şeydir, yeter ki iyi niyetle olsun, yapma konusundaki irade olsun” ifadelerini kullandı.