TBB'den öğrencisine şiddet uygulayan öğretmen hakkında suç duyurusu

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde 11 yaşındaki bir ortaokul öğrencisine şiddet uygulayan öğretmen A.R.Y. hakkında, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. TBB ayrıca, ilgili öğretmen hakkında idari soruşturma başlatılması talebiyle Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu.

TBB'den öğrencisine şiddet uygulayan öğretmen hakkında suç duyurusu

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Aksaray’da 11 yaşındaki ortaokul öğrencisine şiddet uygulayan öğretmen A.R.Y. hakkında, suç duyurusunda bulundu.

TBB, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, öğretmen A.R.Y. hakkında kamu davası açılmasını ve TCK’nın 86/1. maddesi kapsamında ‘kasten yaralama’, 94. maddesi kapsamında ‘bir kişiye karşı insan onuruyla bağdaşmayan ve bedensel veya ruhsal yönden acı çekmesine, aşağılanmasına yol açacak davranışlarda bulunma’ suçlarından hapisle cezalandırılmasını talep etti.

TBB, söz konusu öğretmen hakkında idari soruşturma açılması istemiyle Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiği dilekçede de şunları kaydetti:

“Öğretmenin bu davranışı, çocuğun fiziksel acısının yanında psikolojik korkularının oluşmasına, öğretmenlere yaklaşımına ve okula gelme konusunda önyargı oluşmasına sebep olarak hayatı boyunca yaşayacağı endişe sarmalına sürüklemiştir. Ayrıca çocuğun arkadaşlarının yanından ayrılarak koridora çıkarılması, şiddete maruz kalan öğrencinin seslerini duyan diğer çocukların da korku ve paniğe kapılmasına neden olmuştur. Tüm öğrencilerin kişisel gelişim süreçleri derinden etkilenmiştir.”