"Tarım ve Orman Bakanı'nın biraz utanma ve arlanması varsa derhal istifa etsin"

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Bakan Pakdemirli'ye seslenerek "9 tane filo alınıyor bu ülkeye. 630 milyon liraya buraya saray yapılıyor, nerede bu uçaklar?" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye ve hükümete tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Bakan Pakdemirli’yi istifaya çağırdı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Armutalan Mahallesinde orman yangının devam ettiği bölgeye gelen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Üzülerek görmekteyiz ki memleketin her tarafı ateşe verilmiş durumda. Yine üzülerek görüyoruz ki iş bilmez yöneticilerimizin elinde memleketimiz heba oluyor” dedi.

“Ben buradan Tarım ve Orman Bakanı’na sormak istiyorum. Yüz kere söyledik, yüz kere soru önergesi verdik, bu uçaklar nerede?” diyen Girgin, “9 tane filo alınıyor bu ülkeye. 630 milyon liraya buraya saray yapılıyor, nerede bu uçaklar? Tarım ve Orman Bakanı biraz utanma ve arlanması varsa derhal istifa etsin” ifadelerini kullandı.

“BU İNADINIZ NİYE?”

Uçaklara bütçe ayrılmamasını eleştiren Süleyman Girgin, “Elbette burada bir sabotaj ve kundaklama varsa bunun hesabı sorulur. Ancak orman yandı, canlar, kuş, kurt hepsi bitti. Bunun hesabını kim verecek? Yazıklar olsun. Yüz kere söylüyoruz Saray’a gelince para var ama uçak almaya yok. Bu inadınız niye? Bunun mutlaka hesabını hep beraber soracağız. Hepimize geçmiş olsun. Bunların da sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.