Tarım Kredi Kooperatifleri'nde eksik gramajlı kömür satılmış

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da alışveriş yaptığı Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ait marketlerde eksik gramajlı kömür satıldığını iddia etti.

Tarım Kredi Kooperatifleri'nde eksik gramajlı kömür satılmış

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da alışveriş yaptığı Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait marketlerde eksik gramajlı kömür satıldığı öne sürdü. Yalım, “Vatandaşımız gidiyor, ‘25 kg’ yazan torbayı satın alıyor, ancak içerisinde 25 kilo değil 21,80 kilo çıkıyor. Her çuvalda eksik oluğunu, hırsızlık yapıldığını tespit ettik” dedi.

Özkan Yalım, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait marketten alışveriş yaptığını anımsattı. Yalım, bu marketlerde eksik gramajlı kömür satıldığı iddiasını dile getirirken şöyle konuştu:

“Biz, aldığımız bir ihbarla Tarım Kredi Kooperatifleri’nde satılan kömürün doğru kilogramda olmadığı tespit ettik. Bakın, burada kantarda göreceksiniz; 21,8, ama ne yazıyor kömür torbasının üzerinde, ‘25 kilogram’ yazıyor. Üzerinde ‘artı 2 ve eksi 2’ ibaresi, yani minimum 24 buçuk, en fazla 25 buçuk kilo olması gerekirken SEV-YAK ve MAT şirketlerinin ortaklaşa Rusya’dan getirdiği ve de Tarım Kredi Kooperatifleri’ne sattıkları kömürler kilo açısından eksik. Bununla ilgili herhangi bir ihale sözleşmesi bulamadık. Ne kadar geldi, ne kadar alındı? Vatandaşımız gidiyor, ‘25 kg’ yazan torbayı satın alıyor, ancak içerisinden 25 kilo değil 21,80 kilo çıkıyor. Her çuvalda eksik oluğunu, hırsızlık yapıldığını tespit ettik. Milyonlarca tona vurduğunuzda, yüzde 2-3 gibi çok ciddi rakamlarla hırsızlık yapıldığını tespit ettik.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Sayın Fahrettin Poyraz, kendisi Bilecik milletvekiliydi, aynı zamanda Kütahya Domaniç’te doğmuş. Bu kömürü getiren SEV-YAK firmasının sahibi de aynı şekilde Kütahya Domaniç’te. Bir şekilde aralarındaki bağlantı olduğu aşikardır. Ben, acilen müfettişleri göreve davet ediyorum; Tarım Bakanlığı’nı, Ticaret Bakanlığı’nı. Ve Sayın Cumhurbaşkanı’ndan, acilen bu konuya el konulup, müfettişlerin atanıp vatandaşlara karşı hırsızlık yapılmasına engel olunmasını talep etmekteyim