Tarikat şeyhi öldü, türbeye gömüldü

Nakşibendi tarikatına yakın olduğu iddia edilen Gülzar-ı Hacegan Derneği’nin ölen şeyhi Yakup Haşimi’nin cenazesinin mezarlık yerine, dernek binasının karşısındaki konut alanına defnedildiği ortaya çıktı.

Tarikat şeyhi öldü, türbeye gömüldü

Nakşibendi tarikatına yakın olduğu iddia edilen Gülzar-ı Hacegan Derneği’nin ölen şeyhi Yakup Haşimi’nin cenazesinin mezarlık yerine, dernek binasının karşısındaki konut alanına defnedildiği ortaya çıktı. Tarikat lideri Haşimi 6 Kasım 2020’de hayatını kaybetmişti.

Ses Kocaeli Gazetesi’nin haberinde yer alan iddiaya göre; Kartepe Belediyesi, Yakup Haşimi’nin definedilmesi için Fatih Sultan Mehmet Mezarlığı’nda yer gösterdi. Fakat tarikat üyeleri vefat eden şeyhleri Yakup Haşimi’yi gösterilen mezarlık yerine, tarikat binasının karşısında konut alanına gizlice defnettiler.

Bu işlemin yasal olmadığı vurgulanan haberde şu ifadelere yer verildi:

“Yasal olarak mümkün olmayan bu işlemi yapan tarikat üyeleri, daha sonra yasak olmasına rağmen bahçeye defnettikleri Yakup Haşimi’nin mezarının çevresini duvarlarla çevirdiler.

Vefat eden bir kişinin Bakanlar Kurulu kararı olmadan mezarlık yerine bir bahçenin ortasına defnettiler. Tarikat üyelerinin buraya türbe yapacakları ve tarikat üyelerinin ziyaretine açacakları öğrenildi.”