Tarihsel TİP üyesi Perihan Pulat hayatını kaybetti

Tarihsel Türkiye İşçi Partisi üyesi Perihan Pulat tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Tarihsel TİP üyesi Perihan Pulat hayatını kaybetti

Tarihsel Türkiye İşçi Partisi üyesi Perihan Pulat tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Ankara’daki eylem ve direnişlerin simge isimlerinden olan, 78 yaşındaki tarihsel TİP’li Perihan Pulat tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ankara’daki eylem ve direnişlerine verdiği destekle bilinen, kendi hazırladığı pankartıyla en ön safta yerini alan Perihan Pulat, tüm bu eylemlerde defalarca kez polis şiddetine maruz kalmıştı.

Son olarak Ankara Yüksel Caddesi’nde KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin verdiği mücadeleye destek olmuş, “İşimizi geri istiyoruz” eylemlerinde polis tarafından defalarca kez yerlerde sürüklenmiş ve gözaltına alınmıştı.

Uzun yıllar Sayıştay’da hakim olarak görev yapan Perihan Pulat, yine Sayıştay hakimliğinden emekliydi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Behice Boran ile birlikte köy köy, belde belde gezerek uzun yıllar mücadele yürüttüklerini söyleyen Pulat, hakimlikten emekli olduktan sonra mücadelesine daha sıkı devam etmişti.

Omzundan Behice Boran rozetini ve başından yazmayı asla çıkarmayan Pulat, 2018’de gördüğü işkenceden sonra eski sağlığına kavuşamadı ve tedavi gördüğü hastanede solunum yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybetti.

Tarihsel Türkiye İşçi Partisi üyesi Perihan Pulat’ın yoldaşlarına ve dostlarına başsağlığı dileriz, anısı önünde saygıyla…