Tarihi binaya kaçak PVC doğrama yaptırdılar

İzmir’de TCDD 3. Bölge Müdür Yardımcısı Cüneyt Can tarihi binaya PVC balkon yaptırdı.

Tarihi binaya kaçak PVC doğrama yaptırdılar

İzmir’de 2. Abdulhamid döneminde kalma 131 yıllık tescilli tarihi binayı lojman olarak kullanan Cüneyt Can, içeri çok gürültü girmesine yol açtığını düşündüğü için tarihi binanın balkonunu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararına rağmen kaçak bir şekilde PVC ile kapattı.

Kurul kararı ile tadilatın yasaklandığı binadaki tadilat İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in tepkisini çekti. Tarihi binanın önünde ANKA haber ajansına açıklamada bulundu. Sertel, “Bu tarihi binada TCDD Müdür Yardımcısı Cüneyt Can oturuyor. Fransızlar’dan kalma tarihi bir bina burası. Yanında da saat kulesi bulunuyor. Bölge Müdür Yardımcısı lojman olarak kullanılan bu tarihi binaya taşındıktan sonra pimapen yaptırıyor. Kendi zevkine ve keyfine göre balkonunu kapatarak tarihi binaya zarar veriyor. Burası SİT kurulundan izin alınmadan, çivi dahi çakılamayacak bir bina. SİT Kurulu’na rağmen buraya bu yapıyı yapıyorlar. Tarihi binayı komedi haline getiriyorlar. Tıpkı Bodrum Kalesi’ni Sünger Bob haline getirdikleri gibi… Bu binaya yaptıkları da aynı. Yakıştığını düşünen varsa buyursun söylesin” diyerek tepkisini dile getirdi.

Derhal eski haline getirin diyen Sertel, TCDD Genel Müdürü’ne sesleniyorum; bu bina size babanızdan kalmadı. Burası lojman olarak kullanılabilir, ama buraya çivi bile çakamazsınız. Böyle pimapenle kapatarak tarihi binaya zarar veremezsiniz. Tarihe, kültüre saygınız olması lazım. Bunu derhal eski haline çevirmeniz lazım. SİT Kurulu’na da sesleniyorum; siz de suç işliyorsunuz. Göz göre göre Alsancak’ın göbeğinde yapılan bu rezillik derhal ortadan kaldırılmalıdır” diyerek TCDD Genel Müdürüne seslendi.