Taliban: Türkiye ve Katar'dan bir teknik ekip Kabil'e havalimanı için geldi

Taliban’dan Sputnik’e açıklamada bulunan bir kaynak, Kabil havaalanının işletmesine yardımcı olmak için Katar ve Türkiye’den gönderilen teknik bir ekibin bugün Kabil’e geldiğini söyledi.

Taliban: Türkiye ve Katar'dan bir teknik ekip Kabil'e havalimanı için geldi

Türkiye ve Katar’dan havaalanı işletmesine destek olmak için Afganistan’ın başkenti Kabil’e teknik ekip gönderildiği bildirildi.

Sputnik haber ajansı Arapça servisinin haberine göre Taliban’dan Sputnik’e açıklamada bulunan bir kaynak, Kabil havaalanının işletmesine yardımcı olmak için Katar ve Türkiye’den gönderilen teknik bir ekibin bugün Kabil’e geldiğini söyledi.

Taliban liderlerinden Zebihullah Mücahid, 30 Ağustos’ta Kabil havaalanının güvenliği konusunda hiçbir ülkenin yardımına ihtiyaç duymadıklarını belirtmişti.

Havaalanının teknik yönetimine de değinen Taliban yetkilisi, Taliban’ın teknik uzmanlarının ve mühendislerinin Amerikan güçlerinin tamamen çekilmesinden sonra kabil havaalanının kontrolünü üstleneceğini söylemişti.

Zebihullah Mücahid daha önce Sputnik haber ajansında yayımlanan açıklamasında Kabil havaalanındaki birçok ekipmanın zarar gördüğünü belirtmiş ve aygıtlardaki arızaların giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü söylemişti.

Kabil havaalanındaki teknik cihazların onarılması konusunda hangi ülkelerden destek talep edildiğine dair Taliban’dan resmi bir açıklama yapılmadı.