Taliban, müziği yasakladı, kadınlara 3 gün mahremsiz dolaşma izni verdi!

Taliban'ın üst düzey yetkililerinden biri olan Zabidullah Mücahid,, İslam'da müziğin yasak olduğunu ve kadınların üç gün ve üzerindeki seyahatlerinde bir erkeğin eşlik edeceğini açıkladı.

Taliban, müziği yasakladı, kadınlara 3 gün mahremsiz dolaşma izni verdi!

Afganistan’da kontrolü ele geçiren Taliban’ın sözcülerinden Zabihullah Mücahid, kendi yönetimleri altında kadınlara üç gün ve üzerindeki seyahatlerinde bir erkeğin eşlik edeceğini ve müzik çalmanın da yasak olacağını söyledi.

Kurulacak olası hükümette Enformasyon Kültür Bakanı olması beklenen Zabihullah Mücahid, The New York Times (NYT) gazetesine, Taliban yönetimi altında Afganistan’da hayatın nasıl olacağını anlattı.

Mücahid, geleceği inşa etmek için geçmişte olanları unutmak istediklerini söyledi ve “intikam” operasyonlarına başladıkları yönündeki haberleri reddetti. Sözcü, Taliban’ın 1996-2001 dönemindeki gibi kadınları evde oturmaya veya yüzleri dahil tamamen örtünmeye zorlayacağı endişelerinin “temelsiz” olduğunu savundu.

Evden çıkan kadına erkek vasinin eşlik etmesi şartının sadece üç gün ya da daha uzun süren seyahatler için geçerli olacağını, okula, işyerine, üniversiteye ya da hastaneye giderken geçerli olmayacağını aktaran Taliban Sözcüsü, kadınların iş hayatına geri dönmelerine izin vereceklerini söyledi.

MÜZİK YASAĞINI İNSANLARA ‘İKNA’ EDECEKLER

Mücahid, müzik yasağının ise kamusal alanda geri döneceğini ve her alanda uygulanacağını belirterek, “Müzik İslam’da yasaktır, ancak biz insanları baskı uygulamaya gerek kalmadan böyle şeyleri yapmamaya ikna etmeyi umuyoruz” diye konuştu.

İki gün önce Taliban’ın Afganistan Müzik Enstitüsü’ne (ANIM) saldırıp okuldaki tüm enstrümanları  parçalayarak kapısına kilit vurmasının görüntüleri sosyal medyada paylaşılmıştı.