Taliban, BBC canlı yayınına bağlandı: Şeriat hükümleri uygulanacak

BBC sunucusu Hakim’in sorusu üzerine Afganistan'ın ‘şeriat yasalarına döneceğini’ doğrulayan Taliban sözcüsü, “Elbette İslami bir hükümet istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Taliban, BBC canlı yayınına bağlandı: Şeriat hükümleri uygulanacak

Terör örgütü Taliban’ın ABD işgal güçlerinin çekilmesinin ardından Afganistan’da kontrolü ele almasının yankıları sürüyor.

Taliban yönetimi, dün oldukça ilginç bir olayla gündeme geldi. BBC’nin sunucusu Yalda Hakim, Afganistan’daki son gelişmeleri izleyicilere aktardığı sırada, örgütün sözcüsü Suhail Shaheen tarafından arandı. Kişisel telefonuna gelen arama sonrası kısa süre bir şaşkınlık yaşayan Hakim, sözcüyü yayına bağladı.

“CEZALARA MAHKEMELER KARAR VERECEK”

“Biz bu milletin ve bu ülkenin hizmetkarıyız” iddiasında bulunan Shaheen, Taliban’ın ‘kimseden intikam almayacağı’ vaadini bir kez daha yineledi. Ancak Shaheen, ‘yeni mahkemeler ve yasalar yürürlüğe girdiğinde yerde vahşet uygulayan savaşçıların cezalandırılacağını’ açıkladı.

Sunucu Hakim’in sorusu üzerine Afganistan’ın ‘şeriat yasalarına döneceğini’ doğrulayan sözcü, “Elbette İslami bir hükümet istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Raporlar, Taliban’ın işgali sırasında birçok kadının tecavüze uğradığını ve Taliban iktidara geldiğinde kısıtlanması beklenen haklarına boyun eğdiğini gösteriyor.

Ancak Shaheen, ‘kadınların eğitime ve okullara engelsiz bir şekilde girebileceklerini’ ve ‘hayatlarını normal bir şekilde yaşayabileceklerini’ iddia ederek bu haberleri yalanladı.

Öte yandan Afganistan doğumlu olan BBC sunucusu Yalda Hakim, 1986’da ülkedeki karışıklık yüzünden ailesi ile birlikte Avustralya’ya göç etmişti.