Tahir Elçi davasında sanık polislerin tutuklanması talebine ret

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin davanın 2’nci duruşması başladı görüldü. Sanıkların tutuklanmasına yönelik talep reddedildi.

Tahir Elçi davasında sanık polislerin tutuklanması talebine ret

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin açılan davanın ikinci duruşması, avukatların “reddi hakim” talebinde bulunduğu heyet tarafından Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Bugünkü duruşmada sanık polis memurları dinlendi.

Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan polis memurları S.T, F.T. ve M.S, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı, Elçi’nin eşi Türkan Elçi ve avukatlar da salonda hazır bulundu. Duruşmada, Elçi’nin eşi Türkan Elçi ve kardeşleri Mehmet ve Ömer Elçi, sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek, davaya katılma talebinde bulundu.

Savunma yapan tutuksuz sanık S.T, olay günü görevli olduğunu, silah sesinin gelmesiyle bölgeye koşan örgüt mensuplarına 2 el ateş ettiğini ileri sürdü. Söz konusu olayda kendisinin de yaralandığı ve şikayetçi olduğunu belirten S.T, bulunduğu yerden Elçi’nin görünmediğini savundu.

Sanık M.S. ise olay günü silah seslerinden sonra iki kişinin yanlarından kaçtığını anlatarak, “Tahir Elçi atış alanımın dışındaydı o esnada. Benim 2 ya da 3 el atışım oldu. Benim mermim azdı. Şarjörüm bitti. Tahir Elçi’nin vurulma anını görmedim” dedi. Sanık F.T. de daha önce olaya ilişkin detaylı savunma verdiğini ve olay günü kaç el ateş ettiğini hatırlamadığını belirtti.

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, sanıkların görevinin başında olduğunu ve delil karartmalarının mümkün olduğunu aktararak, sanıkların tutuklanmasını istedi.

Savunmaların ardından sanıkların tutuklanma talebini reddeden ve sanıklar için yurt dışına çıkış yasağı tedbiri kararı veren mahkeme, duruşmayı 14 Temmuz’a erteledi.