Suudi'lerin müttefikleri birbirine düştü

Sana hükümetine bağlı Yemen ordusunun operasyonlarına sahne olan Marib kentinde Suudi destekli Mansur Hadi hükümeti güçleriyle İhvancı Islah Partisi’nin birbiriyle çatıştığı bildirildi.

Suudi'lerin müttefikleri birbirine düştü

El-Meyadin televizyonunna açıklama yapan Yemen’deki yerel kaynaklar, Suudi destekli Mansur Hadi hükümeti güçleriyle İhvancı Islah Partisi militanları arasındaki çatışmaların el-Meşcah ve el-Kesare bölgelerinde yaşandığını söyledi.

İki taraf arasında yaşanan çatışmalarda Mansur Hadi hükümeti güçlerinden çok sayıda kişinin öldüğü veya yaralandığı belirtilirken Marib Enformasyon Merkezi tarafından yayımlanan haberde de Islah Partisi militanlarının elektrik üretimi için ihtiyaç duydukları yakıtı temin edemediği bildirildi.

Marib Enformasyon Merkezi haberinde İhvancı Islah Partisi militanlarının Marib’in doğusundaki Safir petrol pompa istasyonunu kent merkezine bağlayan yolu kapattıkları ve kente akaryakıt girişine izin vermedikleri ifade edildi.

Islah Partisi militanlarının Safir’den günde yaklaşık 40 bin varil petrol çaldığının belirtildiği haberde Islah Partisi militanlarının bu petrolü karaborsada sattıkları ve şehir halkının kendi petrolüne ulaşmasına izin vermedikleri öne sürüldü.

Haberde İhvancı Islah Partisi militanlarının yolu kesmesinin kent halkında öfke yarattığı belirtilirken Suudi destekli Mansur Hadi hükümetine bağlı güçlerin kontrolü altındaki bölgelerdeki aşırı pahalılığın da halkın hayatını zorlaştırdığı bildirildi.