"Suudi Veliaht Prensi, Erdoğan'dan Kaşıkçı cinayetini gündeme getirmemesi için söz istedi"

Wall Street Journal gazetesi, Muhammed bin Selman'ın Erdoğan'dan Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı cinayetini gündeme getirmemesi konusunda taahhüt istediğini yazdı.

2018’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin tartışmalara bir yenisi eklendi. Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yer alan haberde, Katarlı yetkililerin geçen hafta Doha’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasında bir görüşme düzenlemeye çalıştıkları öne sürüldü.

Haberde, Ankara ile Riyad arasındaki gerilimin ‘bölgede yıllardır ihtilaf yarattığı’ kaydedilerek, “Erdoğan ve Prens bin Selman açısından, bir görüşme Türkiye ile Suudi Arabistan’ın ilişkilerini zehirleyen sorunları geride bırakma şansı sunuyor” ifadelerine yer verildi. WSJ’ye konuşan yetkililer, Muhammed bin Selman’ın Erdoğan’dan ‘Kaşıkçı cinayetine bir daha hiçbir şekilde değinmeme ve Türkiye medyasının da bu konunun irdelememesi konusunda taahhüt istediğini ileri sürdü.