Suudi Arabistan'dan 'umre' için aşı şartı

Suudi Arabistan, umre ziyaretleri için aylık 2 milyon kişiyi kabul edeceğini duyurdu.

Suudi Arabistan'dan 'umre' için aşı şartı

Suudi Arabistan, umre ziyaretleri için aylık 2 milyon kişiyi kabul edeceğini duyurdu.

Suudi Arabistan, yurt dışından umre ziyaretleri için başvuruların alınacağını ve aylık 2 milyon umrecinin kabul edileceğini açıkladı. Öte yandan ziyaretçiler için aşı şartı da getirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’da yer alan habere göre, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakan Yardımcısı Abdulfettah Bin Süleyman, Kabe’nin de içinde bulunduğu Mescid-i Haram’ın yabancı ülkelerden umreciler ve ibadet amaçlı ziyaretçileri karşılamaya hazır olduğunu belirtti.

GÜNLÜK 60 BİN, AYLIK 2 MİLYON KİŞİ

Başvuruların “Eatmarna” (İtemerna) uygulaması üzerinden yapılacağını ifade eden Bin Süleyman, koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek günlük 60 bin, aylık ise yaklaşık 2 milyon umrecinin kabul edileceğini açıkladı.

Bin Süleyman, bakanlığın, umrecilerin hangi ülkelerden kabul edileceği ve sayılarının belirlenmesi konusunda yetkili makamlarla koordinasyon içinde çalıştığını duyurdu.

AŞI KARARI

Suudi Arabistan’da onaylı Covid-19 aşılarını yaptırmış olmanın, umre yapmak, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’de “ibadet etmek” için ön koşul olduğuna işaret eden Bin Süleyman, yurt dışından gelen umrecilerin aşı olduklarına dair belgelerinin yanlarında bulunması gerektiğini kaydetti.

Covid-19 salgını nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hac organizasyonu, sadece Suudi Arabistan’da yaşayanlarla sınırlı tutulmuş, yurt dışından hacı adayı kabul edilmemişti.