'Sürpriz' ziyaret: BAE Veliaht Prensi, Türkiye'ye geliyor

BAE Veliaht Prensi Zayed el Nahyan'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye geleceği öğrenildi.

'Sürpriz' ziyaret: BAE Veliaht Prensi, Türkiye'ye geliyor

AKP iktidarı, yakın zamana kadar 15 Temmuz darbe girişimini finanse etmekle suçladığı Birleşik Arap Emirlikleri’yle diplomasi trafiğini sıklaştırıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye geleceği belirtiliyor.

Independent Türkçe‘nin haberine göre Bin Zayed el Nahyan’ın sabah saatlerinde Türkiye’de olması bekleniyor.

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında ‘Katar’ krizi, 15 Temmuz darbe girişimi ve Sedat Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitmesiyle birlikte gerginleşen ilişkiler, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan’ın telefon görüşmesiyle “yumuşama” eğilimine girmişti.

BAE’yle diplomasi trafiği AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 Ağustos’ta BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun bin Zayed Al Nahyan’ı kabul etmesiyle devam etti.

Türkiye ve BAE arasındaki diplomasi 31 Ağustos’ta Veliaht Prens Muhammed bin Zayed el Nahyan (MBZ) ile yapılan telefon görüşmesi ile devam etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan kısa açıklamada, “Görüşmede iki ülke ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı” bilgisi dışında ayrıntıya yer verilmedi.

BAE’nin haber ajansı WAM ise iki liderin “iki halk arasındaki ilişkileri ortak çıkarlara ve iki halka hizmet edecek şekilde güçlendirme olasılıklarını” gözden geçirdiklerini kaydetti.