Suriyeli bakanlar 10 yıl sonra Ürdün’de

Suudi Arabistan’ın Suriye ile ilişkilerini normalleştirme girişimi diplomatik alana olumlu yansıdı; on yıl sonra Suriyeli bakanlar Ürdün’e gitti.

Suriyeli bakanlar 10 yıl sonra Ürdün’de

Suriye’de yayımlanan el-Vatan gazetesi, Şam ile Amman ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldığını belirterek Suriye Elektrik Bakanı Gassan Zamil ile Enerji ve Maden Bakanı Bessam Tuma’nın on yıl aradan sonra Ürdün’ü ziyaret ettiğini bildirdi.

Haberde Suriyeli bakanların Ürdün Enerji ve Maden Bakanı Hale Zevati ile petrol ve elektrik iletimi konularında görüşmeler yaptığı bildirildi.

Gazeteye açıklamada bulunan Suriye Elektrik Bakanı Gassan Zamil, ziyaretin Ürdün tarafının davetiyle gerçekleştiğini belirtti ve genel anlamda Arap ülkeleriyle özelde de Ürdün’le olan ilişkilerde buzların eridiğini söyledi.

Ürdünlü bakanla yaptığı görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirten Suriye Elektrik Bakanı Gassan Zamil, Ürdün tarafında ilişkilerin geliştirilmesi yönünde büyük bir istek gördüğünü söyledi ve “Onlar, tüm alanlarda ikili işbirliğinin başlatılması konusundaki arzularını ifade ettiler. Bu konudaki en büyük engel Sezar yasasıydı. Suriye’ye uygu8lanan bu tek taraflı yaptırımları aşmak için görüşmeler devam ediyor. Bu konuyu da Ürdünlü bakanın Şam ziyareti sırasında ele alacağız” dedi.

Suriye Petrol ve Maden Bakanı Bessam Tuma da el-Vatan’a yaptığı açıklamasında, Ürdünlü bakanla yaptıkları görüşmede Ürdün ve Suriye üzerinden gaz taşımacılığı ve elektrik iletimi konusunu ele aldıklarını söyledi.

Suriyeli bakan ayrıca Ürdünlü meslektaşıyla Mısır gazının Ürdün ve Suriye üzerinden Irak’a aktarılması konusundaki işbirliği imkanlarını ele aldıklarını söyledi.