Suriye'den ABD'nin saldırısına kınama

Suriye'den yapılan açıklamada 'Biden orman kanunlarına bağlı kalacağını gösterdi' ifadelerine yer verdi.

Suriye'den ABD'nin saldırısına kınama

ABD’li yetkililer, Suriye’de Iraklı Haşdi Şabi güçlerine ait bir noktanın vurulduğunu ifade etmiş; saldırının ABD Başkanı Joe Biden’ın onayı dahilinde düzenlendiğini belirtmişti. Saldırıda kaç kişinin öldüğü ya da yaralandığına ilişkin henüz bir bilgi paylaşılmazken Suriye’den ABD’nin saldırısına kınama açıklaması yapıldı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, saldırıyı doğrulayarak “Başkan Joe Biden’ın talimatı üzere ABD kuvvetleri doğu Suriye’de İran destekli silahlı gruplarca kullanılan bir yapıya hava saldırısı düzenledi” açıklamasında bulunmuştu.

Suriye’den yapılan açıklamada ‘Biden orman kanunlarına bağlı kalacağını gösterdi’ ifadelerine yer verdi.

ABD tarafından düzenlenen hava saldırısını uluslararası hukukun ihlali olarak gören ve kınayan Suriye Dışişleri Bakanlığı, bu tür saldırgan eylemlerin ABD Başkanı Biden’ın “orman kanununa bağlı kalacağının sinyali” olduğunu ifade etti.

Bakanlık, “Suriye, Irak sınırı yakınındaki Deyr ez Zor kentinin bazı bölgelerini hedef alan ABD’nin korkakça saldırısını şiddetle kınıyor. Bu saldırı, uluslararası hukuka ve BM Tüzüğü’ne aykırıdır. Suriye, bu adımın bölgedeki gerilimi tırmandıracak sonuçlara yol açacağı konusunda uyarıyor” açıklamasını yaptı.

Washington’un saldırgan eylemlerinin, Joe Biden yönetiminin Donald Trump yönetimi gibi uluslararası hukuk yerine orman kanununa bağlı kalacağının sinyali olduğunu belirten Dışişleri Bakanlığı, “ABD’den ülkemize yönelik saldırgan politikasını değiştirmesini, Suriye ve halkına saldıran terör örgütlerine her türlü desteği kesmesini ve bu gruplara yatırım yapmayı durdurmasını talep ediyor” ifadelerini kullandı.