Suriye, Ürdün, Lübnan görüşmesinden anlaşma çıktı

Suriye, Ürdün ve Lübnan enerji bakanları, Lübnan’ın ihtiyacı olan elektriğin Suriye elektrik hatları kullanılarak sağlanması konusunda anlaşmaya vardı.

Suriye, Ürdün, Lübnan görüşmesinden anlaşma çıktı

Ürdün resmi haber ajansı Petra’nın bildirdiğine göre Ürdün Enerji Bakanı Hale Zevati, Lübnan Enerji ve Su Bakanı Velid Feyyad ve Suriye Elektrik Bakanı Gassan Zamil, Ürdün’ün başkenti Amman’da üçlü bir görüşme gerçekleştirdi.

Habere göre üç ülkenin enerji bakanlarının yaptığı toplantı sonunda Lübnan’ın ihtiyaç duyduğu elektriğin bir kısmının Suriye’deki elektrik hatları kullanılarak Ürdün’den temin edilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

Ürdün Enerji Bakanı Hale Zevati, Amman’da yapılan anlaşmadan sonra şunları söyledi: “Bu toplantının hedefi, belirli bir zaman içinde Ürdün tarafından Suriye elektrik hatları kullanılarak Lübnan’a elektrik iletmekti. Bu iş, kardeş Lübnan’a yardım etmek için üç ülke arasında yeni bağlantı hatları yapılarak gerçekleştirilecek ve Lübnan’ın elektrik ihtiyacı karşılanacak. Bu, Kral Abdullah’ın emriyle gerçekleşti.”