Suriye lideri Esad, BAE Dışişleri Bakanı'nı kabul etti

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed El Nahyan’ın, Suriye’nin başkenti Şam’da Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya geldiği kaydedildi.

Suriye lideri Esad, BAE Dışişleri Bakanı'nı kabul etti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Şam’da Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed El Nahyan’ı kabul ettiği bildirildi.

SANA‘nın aktardığına göre görüşmede, “iki kardeş ülke arasındaki ikili ilişkiler, ortak çıkarların çeşitli alanlarında ikili işbirliğinin geliştirilmesi ve bu sektörlerdeki yatırım ortaklıklarını güçlendirmek için özellikle hayati sektörlerde bu işbirliği için yeni ufuklar keşfetme çabalarının yoğunlaştırılması” ele alındı.

Habere göre Nahyan, görüşmede “Suriye’de olanların tüm Arap ülkelerini etkilediğini göz önünde bulundurarak BAE’nin Suriye’deki istikrar çabalarına verdiği desteği” teyit etti. Nahyan, “Esad liderliğinde ve halkının çabalarıyla Suriye’nin savaşın getirdiği zorlukların üstesinden gelebileceğine olan güvenini ifade ederek BAE’nin Suriye halkını desteklemeye her zaman hazır olduğunu” belirtti.

Görüşmede ayrıca “Arap bölgesinin karşı karşıya olduğu çeşitli meseleler ve zorluklar hakkında istişare ve koordinasyonun sürdürülmesinin kararlaştırıldığı” belirtildi.