Suriye Hükümeti: Türk ve Amerikan orduları ülkemiz topraklarından çekilsin ve bu işgale son verilsin

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda konuşan Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Türkiye'yi de İdlib'deki silahlı gruplara destek vererek Astana ve Soçi görüşmelerinde taahhüt ettiği yükümlülükleri ihlal etmekle suçladı

Suriye Hükümeti: Türk ve Amerikan orduları ülkemiz topraklarından çekilsin ve bu işgale son verilsin

Suriye hükümeti, Türkiye ve ABD’nin ülkedeki askerlerini çekme çağrısını Birleşmiş Milletler (BM) kürsüsünden yineledi. Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Türkiye ve ABD’nin askerlerini gönüllü olarak çekmemeleri halinde, ‘uluslararası hukuk dahilindeki tüm imkânları kullanarak işgale kendilerinin son vereceklerini’ söyledi.

ANKARA’YA ASİMİLASYON SUÇLAMASI

  1. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda konuşan Mikdad, Türkiye’yi de İdlib’deki silahlı gruplara destek vererek Astana ve Soçi görüşmelerinde taahhüt ettiği yükümlülükleri ihlal etmekle suçladı. Mikdad, “Destek, Nusra militanlarına da sağlanıyor. Bu, İdlib’i yabancı teröristler yığınağına dönüştürdüler” dedi. Mikdad Ankara’yı, ‘Suriyelilere karşı savaş suçu işlemekle, içme suyuna erişimi kesmekle, işgal altındaki topraklarında yaşayan halkı Türkleştirmekle’ suçladı.

“TÜRK VE AMERİKAN ORDUSU İŞGAL GÜCÜDÜR”

“Suriye topraklarının Türk ve Amerikan ordusu tarafından inandırıcı olmayan bahanelerle işgali ve kaynakların yağmalanması derhal ve koşulsuz olarak sona erdirilmeli” diyen Mikdad, “Kuzeydoğudaki ayrılıkçı azınlığı, Suriyelilerin reddettiği düşlere karşı uyarıyoruz, çünkü bu düşler yüzünden ayrılıkçılar kendilerini, Suriye’nin birliğine karşı komplo kuran güçlerin alanında bulur. Dış güçlere güven duymak aldatıcıdır” ifadelerini kullandı.

“SIĞINMACILAR DÖNEBİLİR”

Suriye Dışişleri Bakanı, ülkenin kapılarının sığınmacıların güvenli dönüşüne açık olduğunu da belirterek, bazı ülkeleri Suriyelilerin acılarını sömürmekle suçladı. “Suriye’nin kapılarının, tüm sığınmacıların güvenli ve gönüllü bir biçimde ülkelerine dönmesi için sonuna kadar açık olduğunu açıkça söyledik” diyen Mikdad, hükümetin insanların dönüşü ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli prosedürleri yerine getirdiğini belirtti. Mikdad, insani durum konusunda ‘samimi çabalar’ sergilediklerini belirterek, “Bazıları Suriye halkının çektiği acılardan, insani amaçlarla veya Suriyelilerin çıkarlarıyla hiçbir ilgisi olmayan bir gündeme hizmet i.in faydalanıyor” ifadelerini kullandı.