Suriye Dışişleri Bakanı Mikiad: Hiçbir şekilde baskıya boyun eğmeyeceğiz

“Suriye Dışişleri Bakanı Mikiad, BM oturumu sonrası yaptığı açıklamada on yılı aşkın süren emperyalist müdahalenin meşru Suriye hükümetini zayıflatmadığı aksine güçlendirdiğini ve cihatçılarla tavizsiz şekilde mücadele edeceklerini söyledi”

Suriye Dışişleri Bakanı Mikiad: Hiçbir şekilde baskıya boyun eğmeyeceğiz

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Dr. Faysal Mikdad, Suriye Haber Ajansı’na (SANA) verdiği röportajda, Suriye’ye yönelik emperyalist müdahaleye yönelik uluslararası tutumun giderek değiştiğini belirtti. Mikiad, Meşru Suriye Hükümeti’nin “Suriye’de istikrarı sağlayacak yönde sürdürmek istemeyen ülkelerin koyduğu engellere rağmen, krizden çıkmasına yardımcı olacak her türlü dürüst ve tarafsız siyasi girişime veya çabaya her zaman açık olmuştur.” dedi.

SURİYE HİÇBİR ŞEKİLDE BASKIYA BOYUN EĞMEYECEK VE HİÇBİR SİYASİ TAVİZ VERMEYECEKTİR

Mikiad, BM Genel Kurulunun 76. Oturumunun açılışında birçok ülke temsilcisiyle görüştüğünü bu görüşmeler sonrasında Suriye’ye eonomik ve siyasi ambargo uygulayan ülkeler haricinde olumlu bir hava gözlemlediğini söyledi. Özellikle uluslararası toplantılara katılarak egemen bir ülke olduklarını kanıtladıklarını belirten Mikiad, son on yılda yaşanan olayların Suriye hükümetini zayıflatmadığını aksine hükümeti güçlendirdiğini belirtti.
Suriye Dışişleri Bakanı Mikiad son olarak, emperyalist müdahale için maşa olarak kullanılan cihatçı çetelerle son ana kadar mücadele edeceklerini vurguladı.