Süper Lig'de şampiyonluk hesapları son haftaya kaldı

Süper Lig'de şampiyonluk hesapları son haftaya kaldı. Gözler son maçların eş zamanlı olarak oynanacağı Cumartesi gününe çevrildi.

Süper Lig'de şampiyonluk hesapları son haftaya kaldı

Süper Lig’de şampiyonluk hesapları son haftaya kaldı. Gözler son maçların eş zamanlı olarak oynanacağı Cumartesi gününe çevrildi.

Süper Lig’in 41. haftasında mücadeleler dün sonlandı. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin sahalarında mağlup olması sonrası şampiyonluk hesapları son haftaya taşındı. Galatasaray’ın Denizli’de 4-1’lik galibiyeti puanlarını 81’e çıkarttı ve lider Beşiktaş ile puanlarını eşitledi.

Spor Toto Süper Lig’in bitimine 1 hafta kala, takımların şampiyonluk umutları da son haftaya taşındı. Ligde son haftaya Fenerbahçe 79 puanla üçüncü, Galatasaray 81 puanla ikinci, Beşiktaş ise 81 puanla lider konumda girdi. Alınan sonuçlar sonucunda ligin son haftasındaki şampiyonluk ihtimalleri de netleşti.

BEŞİKTAŞ 2 GOLLE LİDER

Beşiktaş son haftaya +44, Galatasaray ise +42 averajla girdi. 81 puanla lider durumda bulunan siyah beyazlılar, son hafta Göztepe deplasmanına gidecek. Aynı puandaki Galatasaray ise Yeni Malatyaspor’u konuk edecek. 79 puandaki Fenerbahçe ise Kayserispor ile deplasmanda karşılaşacak.

Beşiktaş’ın rakiplerden gelecek haberlere bakmadan şampiyon olabilmesi için mutlaka kazanması gerekiyor. Ancak Galatasaray’ın kazanıp Beşiktaş’tan +3 fazla gol atarsa şampiyon Galatasaray olacak.

Beşiktaş’ın yenilmesi ve Galatasaray’ın alacağı 1 puan, Galatasaray’ı şampiyon yapacak. Galatasaray’ın kazanıp Beşiktaş’tan +3 fazla gol atarsa da şampiyon Galatasaray olacak.

Fenerbahçe’nin şampiyon olabilmesi için son haftada Beşiktaş ve Galatasaray’ın yenilip, Fenerbahçe’nin Kayserispor’u deplasmanda yenmesi gerekiyor.

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ FIRSAT TEPTİ

Spor Toto Süper Şampiyonluk yarışı içindeki Fenerbahçe, 41. hafta maçlarında evinde Sivasspor ile karşılaştı. Sarı lacivertli ekip, 90 dakika sonunda rakibine 2-1 yenildi. Fenerbahçe bu sonucun ardından 79 puanla 3. sıraya geriledi ve Beşiktaş ile Galatasaray’ın arkasına düştü. Sivasspor’a galibiyeti getiren golleri 45+1’de Kayode, 48’de ise Hakan Arslan attı. Fenerbahçe’nin tek sayısı ise 90+3’te Mesut Özil’in asisti ile Cisse’den geldi.

Beşiktaş, Fatih Karagümrük’e sahasında 2-1 yenildi; şampiyonluk yolunda büyük bir avantajı yitirdi. Siyah Beyazlılar, üst üste ikinci maçını da kayberken; konuk ekibin gollerini İtalyan futbolcular attı. Beşiktaş’a Rachid Ghezzal’in golü yetmedi.

Galatasaray, Yukatel Denizlispor deplasmanında istediğini aldı. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin mağlup olduğu gecede rakibini 4-1 yenen sarı-kırmızılılar, zirveye ortak oldu.

ERZURUMSPOR VE ANKARAGÜCÜ LİGE VEDA ETTİ

Küme düşme hattındaki takımlardan Ankaragücü, deplasmanda Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup olarak lige veda etti. Kayserispor’un Başakşehir ile berabere kalmasıyla birlikte, son hafta Ankaragücü kazanıp Kayserispor kaybetse bile ikili averajda Ankara temsilcisi geride olduğu için küme düşmesi kesinleşti.

Alanyaspor’u geriden gelerek 3-2 mağlup eden Erzurumspor, aldığı galibiyete rağmen küme düştü. Ligin son haftasını bay geçecek Erzurumspor, Süper Lig’i 40 puanda tamamladı.