"Azrail can almadan önce Süleymancılardan izin alıyormuş"

AKP’ye yakınlığı ile bilinen İlahiyatçı Sait Çamlıca, sosyal medya hesabından paylaştığı bir ses kaydında çarpıcı iddialar yer aldı.

AKP içerisinde de eğitim veren ilahiyatçılardan Sait Çamlıca, sosyal medya hesabından Süleymancılara dair çarpıcı bir konuşmayı paylaştı.

Çamlıca söz konusu konuşmayı paylaşarak, “Çamlıca’nın “Süleymancılar dinine göre Azrail can almadan önce Süleyman Hilmi Tunahan’dan izin alıyormuş” ifadelerini kullandı.

Çamlıca’nın paylaştığı ses kaydında cemaatin önemli vaizlerinden biri olan Battal Güçlü’nün 1996 yılında gerçekleştirdiği bir ev sohbetinde yaptığı açıklamalar yer alıyor.

“ALABİLİRSİN”

Çamlıca’nın paylaştığı ses kaydında ise şu ifadelere yer veriliyor:

“Azrail de herkesin gelir ruhunu alır kendisi ama ehl-i rabıtanın ruhunu alacağı zaman sahibine sormadan ruhunu almazmış. Sürüden koyunu almak için çobandan izin almak lazım.

Azrail de ‘Felanın ömrü doldu ruhunu alacağım ama sahibine sormam lazım’ dermiş. O kamil, huzurunda destur dediğim zat, ‘Bu lazım, hizmeti var’ derse o ‘lazım’ dediği zamana kadar uzatırmış, uzattırılırmış. Almazmış, Cebrail Cenab-ı Hakk’a arz eder… ‘Hizmeti bitti’ veya ‘Alabilirsin’ derse alırlarmış. Bunlar ince meseleler.”

"Süleymancılar dinine göre Azrail can almadan önce Süleymancılardan izin alıyormuş"