Süleyman Soylu'dan Sedat Peker açıklaması

"Yakından tanıdığımız arkadaşlar ismimizi kullanarak bir mafya lideri ile bana tuzak ve tezgah kurdular. Yarın sabah Hadi Özışık ile Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulunacağım."

Süleyman Soylu'dan Sedat Peker açıklaması

Süleyman Soylu TRT Haber’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mafya lideri Sedat Peker’in yayınladığı videolarda iddiaların hedefi olmuştu.

Sedat Peker ile hayatında hiç tanışmadığını söyleyen Soylu, kendisiyle gerçekleştirildiği öne sürülen “arabuluculuk” ziyaretinin hiç yaşanmadığını da ifade etti.

Soylu iddiaya ilişkin, “Süleyman Özışık ile en son geçen yıl haziran ayında görüştüm, yakın zamanda Süleyman Özışık ile temasımız olmadı.” diye konuştu.

ARKADAŞLAR KUMPAS KURDU

Kendisine bir kumpas kurulduğunu da söyleyen Soylu sözlerine şöyle devam etti;

“Yakından tanıdığımız arkadaşlar ismimizi kullanarak bir mafya lideri ile bana tuzak ve tezgah kurdular. Yarın sabah Hadi Özışık ile Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulunacağım.”

Soylu, Sedat Peker’in bir fotoğrafını canlı yayında göstererek “Bataklık Operasyonu”nda Peker’in olduğunu ifade etti.

Uyuşturucu operasyonlarını anlatan Süleyman Soylu, “Bataklık operasyonu”ndan bahsetti ve operasyonda Çetin Gören ile birlikte Sedat Peker’in de olduğunu söyledi.

Ekrana Sedat Peker ve Çetin Gören’in fotoğrafını yansıtan Soylu, “Çetin Gören’in nasıl bir baron olduğunu anlatırsam yer yerinden oynar. Bunu biz yakaladık.” dedi. Soylu, “İşin içinde bu ve bunun yanındakiler var.” diye ekledi.

Covid-19 salgınını da değerlendiren Soylu, “Türkiye bu dönemde salgında iyi bir sınav verdi. Dünya’nın bir çok yerinde insanlar zorluklar çektiler, insanlar hastane önlerinde beklediler, ücret sorunu yaşadılar, Avrupa ciddi kapanmalar ile karşı karşıya kaldı” ifadelerini kullandı.

“Avrupa’daki bir çok sorunları gördük, yürüyüşler, protestolar… Türkiye’de bir defa bile böyle bir şey olmadı. Birileri bundan rahatsız elbette” diyen Soylu, “Burada bir problemimiz olmadı. Sağlık sistemimiz S.O.S vermedi ve Türkiye’ye, Sayın Cumhurbaşkanı’na güvenleri var” dedi.

SOYLU, ŞİDDET VAKALARIYLA GÜNDEMDEN DÜŞMEYEN BEKÇİLERE SAHİP ÇIKTI

“İdeolojik bir bakış açısı var. Biz bekçileri polis akademilerinde yetiştiriyoruz. Hakikaten 3 aylık eğitim 2 ay da saha eğitimi var. Toplam 5 ay eğitim. Geçmişteki bekçiler hariç olmak üzere. Uyuşturucudan her türlü asayişe kadar.”

“Bekçilik sistemi, Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye’ye emanet ettiği, polis teşkilatımızın sisteminin başarılı bir şekilde yürütülmesini sağlayan sistemin adıdır. Bekçi uyarmış, bekçiyi aralarına alıp dövmüşler. Bekçi de havaya ateş açmış. Ne yapsınlar, bıraksınlar mı? Bekçilerimizin toplam 5 aylık bir eğitim süreci var.

Buradaki muradımız şu: Uyuşturucudan, hırsızlığa ve terör olaylarına kadar başarı sağlamak. Vatandaşımız bu uygulamadan memnun. Biz memnuniyet anketleri yapıyoruz. Bekçi uygulamasına yönelik ideolojik bir bakış açısı var. Vatandaşımıza yönelik görevini aşan hiçbir muameleye müsamaha göstermeyiz.”