"Süleyman Soylu, canlı yayında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün adını çok fazla öne çıkardı"

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, Süleyman Soylu'nun canlı yayında yapmış olduğu açıklamalar ile AKP içerisinde yeni tartışmaların başlayabileceğini iddia etti.

Kemal Öztürk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun canlı yayında yaptığı açıklamalarla AKP içinde rahatsızlıklar oluştuğunu ve AKP’de yeni bir tartışmanın alevlenebileceğini ifade etti. Soylu’nun, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün adını öne çıkardığını belirten Öztürk, tartışmaları bitirmek yerine daha geniş alana yaydığını ifade etti.

Süleyman Soylu’nun Habertürk’teki açıklamalarının ardından “Ak Parti içinde yenir tartışma başlayabilir” diyen Öztürk’ün yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“Habertürk’teki yayında Süleyman Soylu’nun yargı ve Adalet Bakanlığı’na yönelik sözleri çok dikkat çekiciydi. Bunu o kadar çok vurguladı ki, Bakan Soylu isim vermemesine rağmen sosyal medyada Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün adı TT oldu.

Yine isim vermeden eski bakanları, eski MİT mensuplarını da eleştirdi.

Bunun önümüzdeki günlerde AK Parti içinde bir tartışma yaratacağını Ankara’dan gelen bilgilerden görüyorum.

Keza Mehmet Ağar, Korkut Eken, eski siyasetçiler, bürokratlar, Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve daha birçok isme yönelik ifadeleri tartışmayı geniş bir alana yayacak boyutta.

Yani Süleyman Soylu’nun, Habertürk’teki programda her türlü soruya cevap vererek tartışmaları, iddiaları ve dalgalanmayı bitireceği düşünülürken, tartışmaların daha geniş bir alana yayılmasına neden oldu sanki.”

DAHA ÖNCEDE KARŞI KAŞI GELMİŞLERDİ

Soylu ve Gül arasında da geçtiğimiz aylarda bir polemik yaşanmış ve Soylu, annesine sosyal medya üzerinden küfürlü hakaret eden kişinin serbest bırakılmasına, Twitter üzerinden tepki gösterdi. Gül’ün yanıtı ise “Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz” olmuştu.