Sözcü'den açıklama: Cumhurbaşkanı'nın sözlerine sonuna kadar katılıyoruz

AKP'nin hedefindeki Sözcü gazetesi, "Ayasofya'nın açılışına 'felaket' demek gibi bir kastımız yoktu" açıklaması yaptı. Açıklamada Erdoğan'ın "Kimse para verip almasın" çağrısı için de "Cumhurbaşkanı'nın bu sözlerine sonuna kadar katılıyoruz. Çünkü Erdoğan bir anlamda ülkede fikir özgürlüğü olduğuna dikkat çekti" denildi.

Sözcü'den açıklama: Cumhurbaşkanı'nın sözlerine sonuna kadar katılıyoruz

2021’in ilk günündeki sayısında “2020’nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı” başlıklı manşetinin altında Ayasofya’nın müzeden camiye çevrilip ibadete açılmasına da yer vermesi nedeniyle AKP’nin hedefi olan Sözcü Gazetesi açıklama yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Ben SÖZCÜ okumuyorum. Kimse de buna para verip almasın” sözleri hatırlatılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı’nın bu sözlerine sonuna kadar katılıyoruz. Çünkü Erdoğan bir anlamda ülkede fikir özgürlüğü olduğuna dikkat çekti. “Beğenmiyorsan almazsın” mesajı verdi. Zaten demokrasilerde de böyle olur.” denildi.

Sözcü’nün Türkiye’nin en çok satan gazetesi olduğu belirtilen açıklamada, “İşte bu yüzden de kıskanılıyor, haberleri çarpıtılıp çamur atılmak isteniyor. Editoryal hata olarak yorumlanan bu sunumda, Ayasofya’nın açılışına “felaket” demek gibi bir kastımız yoktu. SÖZCÜ bu toplumun bir parçasıdır. Bizler de milletimizin sevindiğine sevinir, üzüldüğüne üzülürüz. Kırmızı çizgimiz, “Vatan, millet, devlet, bayrak ve din”dir.” denildi.