Söz sırası Özal'ın kızında: Erdoğan diktatör olsa herkes fikrini açıkça söyleyebilir miydi?

Turgut Özal'ın kızı Zeynep Özal, "Erdoğan diktatör olsa herkes fikrini açıkça söyleyebilir miydi ya da tenkit edebilir miydi?" ifadesini kullandı.

Söz sırası Özal'ın kızında: Erdoğan diktatör olsa herkes fikrini açıkça söyleyebilir miydi?

24 Ocak kararları ile Türkiye’yi neoliberal saldırılara açan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kızı Zeynep Özal, babasının ölüm yıl dönümünde yandai Sabah gazetesi yazarı Tuba Kalçık’a açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Erdoğan övgüleri düzen Özal, “Erdoğan diktatör olsa herkes fikrini açıkça söyleyebilir miydi ya da tenkit edebilir miydi?” iddiasında bulunarak şunları söyledi:

“Babam ‘diktatör’ sözüne çok üzülüyordu. Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan için aynısını yapıyorlar. Babama yaptıkları gibi ona da ‘diktatör’ diyenler var. Gerçekten ayıp, çok yanlış buluyorum. Erdoğan diktatör olsa herkes fikrini açıkça söyleyebilir miydi ya da tenkit edebilir miydi? Bakıyorum herkes fikrini, eleştirilerini söylüyor. Muhalefet yapmak iyi olan şeyi eleştirmek değil. Yanlışı eleştirirsin ama doğruyu da takdir etmek gerekir. Babamın muhalefet anlayışı buydu. Şimdi öyle değil. Muhalefet yapmak için her şey eleştiriliyor.

Babam yol, baraj, köprü yaptığında yine eleştirildi. Babamın da çok üstüne geldiler. Şimdi de Erdoğan’a benzer şeyleri yapıyorlar. Yollarımız muhteşem oldu, kazalar azaldı. Şehirlerarası seyahat konforlu oldu. Osmangazi Köprüsü gibi bir köprü yapmak babamın en büyük hayallerinden biriydi. Taşımacılık çok önemli bir atılım. Ben de kullanıyorum, şahane bir köprü. İstanbul Havalimanı gurur duyulacak bir proje. Bazıları yıkılsın istiyor. Böyle bir vizyonsuzluk olabilir mi? Ülkemiz savunma sanayinde de çok güzel bir noktaya geldi. Babam yaşasaydı gurur duyardı savunma alanındaki atılımlarımızdan.”

Özal, Kaçak Saray’a ilişkin ise şunları kaydetti:

“Ben iki köşkte de yaşadığım için yakından biliyorum, böyle bir külliye ihtiyaçtı. Köşklerde Cumhurbaşkanı ofisleri ve yabancı misafirlerle görüşmeler için çok eksiklikler vardı” diyen Özal, devamında “Türkiye için gerekliydi. Bu şahsa değil ülkemize ait… Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanlığı makamına yakışan bir külliye oldu. Bu nedenle yapılan eleştirilere hiç katılmıyorum”

Babasının Erdoğan’ı tanıdığını ve beğendiğini söyleyen Özal şunları kaydetti:

“Babam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da tanıyordu. Onu çok beğeniyordu ve çok çalışkan buluyordu. Babam sadece Türkiye’deki değil, dünyadaki liderlerle de güzel bir ilişki yürütüyordu. Yurt dışından sık sık ziyarete gelen siyasetçiler olurdu.”