Soylu'nun paylaşımına Twitter'dan 'taciz' kısıtlaması

Twitter, daha önce de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili bazı paylaşımlarına kısıtlama getirmişti.

Soylu'nun paylaşımına Twitter'dan 'taciz' kısıtlaması

Son günlerde sık sık tweet erişimine getirdiği kısıtlamalarla gündeme gelen sosyal medya platformu Twitter, İçişleri Başkanı Süleyman Soylu’nun iki paylaşımını daha kısıtladı.

Tweetlerden birinin kısıtlanma gerekçesinde “Taciz içeren davranış hakkında kuralların ihlal edildiği” yazarken diğer tweetin kısıtlanma gerekçesi ise “Nefret davranışı hakkında kuralları ihlal etti” şeklinde belirtildi.

Soylu’nun “Terör örgütlerine ve sapkın LGBT’ye koruma kalkanı oluşturan Twitter; Şahit oluyoruz ki, eline geçirdiği iletişim tekeliyle ülkelerin kimyasını, demokrasinin kimyasını, huzurun kimyasını bozmaya çalışmaktadır. Emperyalizmin bu oyuncağı, insanlığı teslim alamaz…” ifadelerinin yer aldığı tweete ‘nefret söylemi’ uyarısı eklendi.

Soylu’nun kısıtlanan diğer paylaşım ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün Twitter tarafından uyarı notu eklenen paylaşımına verdiği cevap oldu. Bu paylaşıma ise ‘taciz içeren davranış’ uyarısı eklendi.

Twitter, üç gün önce de Soylu’nun iki paylaşımına ‘nefret söylemi’ içeriği gerekçesiyle uyarı notu eklemişti.