Soylu'dan Thodex açıklaması: "31 milyon liraya" el konuldu

Özer'in topladığı paranın ise 31 milyon liranın çok ötesinde olduğu konuşuluyor. Kripto para alım satımı yapılan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer'in piyasadan topladığı 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı iddia edilmişti.

Soylu'dan Thodex açıklaması:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerli kripto para şirketi Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in 3 ayrı hesapta bulunan 31 milyon TL parasına el konulduğunu açıkladı. Soylu, “Arnavutluk güvenlik güçleri bu konudaki hazırlıklarını yapıyorlar. Zannediyorum ki bu konuda inşallah yakalanması gerçekleştirilir ve Türkiye’ye getirilir inancındayız” ifadelerini kullandı.

Soylu, şöyle konuştu:

“Maliyetinin ne kadar olduğunu bilmemekle birlikte burada bir olayla karşı karşıyayız. Günler geçtikçe bunun etkilerinin ne olduğunu hep birlikte göreceğiz. Tabi bu olay duyulur duyulmaz gerekli hukuki ve idari tedbirler alındı. Bize düşen bir tarafı da var bunun. Hem Türkiye’de mi değil mi, tabii yurt dışında olduğu ortaya çıktı.

Hemen bu olay duyulur duyulmaz emniyet genel müdürümüz, Arnavutluk emniyet genel müdürü ile görüşme gerçekleştirdi. Oradaki emniyet genel müdürü de bize uzak değil. Eğitimini Türkiye’de almış, benim de tanıdığım bir arkadaşımızdı. Yine orada ardından hemen sayın içişleri bakanı ile görüştüm, seçim bölgesindeydi. Uzun uzadıya konuşma yaptık bu konu ile ilgili.

Bu esnada da ilgili cumhuriyet başsavcılığı konuyla ilgili Adalet Bakanlığı’na uluslararası yakalama kararı gönderdi. Biz de bu arada sistemimizi hazır tuttuk. Hemen gece yarısı bu kararı almadan önce görüşmelerimizi gerçekleştirdik, gece yarısı Interpol’e bildirdik ve sabah 10.00 itibarıyla işlemler kırmızı bülten açısından tamamlanmış oldu”

2 MİLYAR DOLAR KONUŞULUYORDU

Soylu, Faruk Fatih Özer’in Türkiye’deki mal varlığına el konulduğunu vurgulayarak, “Şahsın Türkiye’de 3 ayrı hesapta bulunan 31 milyon lirasına el konuldu. Oraya girerken de 290 bin dolar civarında bir beyanda bulunmuş. Onu da biliyoruz. Onu da oradan teyit ettik. Tabi orada şimdi Arnavutluk güvenlik güçleri bu konudaki hazırlıklarını yapıyorlar. Zannediyorum ki bu konuda inşallah yakalanması gerçekleştirilir ve Türkiye’ye getirilir inancındayız” diye konuştu.

Özer’in topladığı paranın ise 31 milyon liranın çok ötesinde olduğu konuşuluyor. Kripto para alım satımı yapılan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in piyasadan topladığı 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı iddia edilmişti. Ardından sistemde parası olan kişiler paralarını çekemediklerini öne sürdü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü operasyon düzenleyerek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.