Soylu'dan 'şeytanla işbirliği' ithamı

İçişleri Bakanı Soylu, sel felaketiyle ilgili yaptığı basın açıklamasında "Bunun üzerinden siyaset yapmak ayıptır, şeytanla iş birliğidir" dedi.

Soylu'dan 'şeytanla işbirliği' ithamı

İçişleri Bakanı Soylu, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu Bozkurt’taki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Soylu, resmi açıklamalara göre onlarca yurttaşın hayatını kaybettiği sel felaketine yol açan nedenlere dikkat çekenleri hedef alıp “Bunun üzerinden siyaset yapmak ayıptır, şeytanla iş birliğidir” dedi.

Soylu’nun açıklamalarından bazı özetler şöyle:

“-Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve yönetiminde afet sonrası vatandaşımıza ve milletimize karşı en ufak bir mahçubiyet yaşamadı.

 -Kimse “Nerede bu devlet” demedi. Devlet büyük bir çaba sarf etti ve etmeye de devam ediyor. Bunun üzerinden siyaset yapmak ayıptır, şeytanla iş birliğidir.

 -Devlet bütün unsurlarıyla kurumlarıyla tablo ne kadar ağır olursa olsun bunu telafi etmek için var gücüyle herhangi bir mesai kavramı farketmeksizin çaba gösteriyor.

 -Biz burada insanların yaralarını sarmak için çaba sarfederken “ben nasıl bir dedikodu oluşturayım, bunu nasıl bir siyaset malzemesi yapayım, düşüncesinde olan var. Biz işimize bakıyoruz, konsantrasyonumuzu cevap vermeye sevk edersek işimizden alı konacağız diye bir endişe var.

 -Doğru bilgilendirmezsek biz bedelini ödemeye hazırız, biz çünkü sorumluluk mevkiindeki insanlarız. Ama siyaset yapan insanlar, zaten tencere elinde arkasını çalmak isteyenler, Batı’dakiler, medyadakiler, sosyal medyadakiler, bunlar durmuyorlar.”

CEMEVİNE SALDIRI

“Saldırganları hemen yakalandı. Saldırganların Sünni olmaları Alevi olmaları önemli mi? Bence değil. Ama biz bunu daha önce de yaşadık. Türkiye’yi dışarıdan tahrip etmek isteyenler bunu yaptırıyor. Kimlere yaptırıyorlar, ellerinden elemanlara yaptırıyorlar. Kim yapıyorsa cezasını çekmeli. Bu bir ahlaksızlıktır, kanunen de suçtur. Bugünküler, yapanlar Alevi. Biz aynısını Tunceli’de de yaşadık. Niye evine çarpı attın kardeşim dediğimizde, ‘Ben Almanya’ya iltica etmek istiyordum’ dedi. Bunlarla çok karşılaşıyoruz. Farklısı da olabilir. Bir Sünni gelip böyle birşey yapabilir. Onun da cezasını veririz.”