Soylu'dan içki yasağı açıklaması: Sabırlı olacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, alkollü içecek satışı yasağına ilişkin "Kural aynı, süre uzun. Biraz sabırlı olacağız" dedi.

Soylu'dan içki yasağı açıklaması: Sabırlı olacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV‘de konuk olduğu programda ‘tam kapanma’ adı altında getirilen kısıtlamalarla ilgili konuştu.

Soylu, tedbirler kapsamında genelgede yer almamasına rağmen fiili olarak uygulamaya konulan alkollü içki satışı yasağına ilişkin “Daha önceki kısıtlamalarla aynı. Herhangi bir fark sözkonusu değil. Kural aynı, süre uzun. Biraz sabırlı olacağız” dedi.

Yasağı bazı Avrupa ülkelerinden verdiği örneklerle savunmaya çalışan Soylu,  “Daha önce de yapıldı. Biz buradan sağlıklı çıkalım da nasıl çıkarsak çıkalım” dedi.

‘THODEX’ VURGUNU

Bakan Soylu, ‘Thodex’ soruşturması için ise “82 kişiye yönelik bir gözaltı kararı çıktı, 77 kişi gözaltına alındı, halen gözaltında olanlar var. Bu hadise ortaya çıkar çıkmaz bir kırmızı bülten kararını Adalet Bakanlığı’na iletti. Biz hemen Interpol’e ilettik, ertesi gün kırmızı bülten çıkarıldı. Arnavutluk İçişleri Bakanlığı ile görüştük. 4 ülkede ekiplerimiz çalışma yapıyor. Soruşturma yürüyor.” dedi.

‘GRİ PASAPORT’ AÇIKLAMASI

Soylu, AKP’li belediyelerin de aralarında olduğu bazı belediyelerde açığa çıkan ‘gri pasaport’ skandalı için de “8 ay önce bir valimizden uyarı aldık. 2016,2018 ve 2020’de uyarı yazıları gönderdik. 19 ilde 27 belediyede soruşturma sürüyor. 2018’den bugüne hizmet pasaportuyla yurtdışına çıkan 109 bin kişiden pasaport süresi biten ve dönmeyen 804 kişidir. Valilerce reddedilen 4 bin 456 başvuru vardır. Birkaç kişi istismar etti diye bunu engelleme yaklaşımına gitmemek lazım. İstismarları önleyecek düzenlemeler getirilmeli.” açıklaması yaptı.