Soylu'dan 'uyum' teşekkürü: Anadolu insanından Allah razı olsun

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'de koronavirüs salgınında birçok ülkedeki gibi protesto gösterileri olması nedeniyle "Anadolu insanı devleti ne dediyse yaptı. Uyumla, anlaşarak... Allah razı olsun" dedi.

Soylu'dan 'uyum' teşekkürü: Anadolu insanından Allah razı olsun

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sinanpaşa ilçesi Güney beldesinde düzenlenen mitingde, beldede yarın yapılacak seçimde AKP’nin adayı olan Erol Karabacak için destek istedi.

Soylu, “Size güzel bir selam getirdim. Ülkemizi, milletimizi, bu güzel yurdumuzu birçok tehditten uzaklaştırarak, huzurun sükunun, güvenin, kalkınmanın büyümenin zenginliğin, güçlenmenin ülkesi haline getirebilmek için gece gündüz çalışan, ‘Ben sadece Allah’ın sadece milletimin önünde eğilirim diyen kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını, muhabbetlerini, sevgilerini getirdim” dedi.

Soylu, şöyle konuştu:

“Bir musibetten, salgınla ve hastalıkla karşı karşıya kaldık. Onu da atlatıyoruz ama sizin sabrınız, vakarınız ve metanetiniz sayesinde. Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde sokak olayları oldu, insanlar nümayiş yaptı ama Anadolu’nun bu asil ve güzel insanı, devleti ne dediyse yaptı. Uyumla, anlaşarak… Allah razı olsun, salgının atlatılmasında büyük fedakarlık yaptı. Anneler, öğretmenler, çocuklar, muhtarlar, esnaflar, iş insanları, çiftçiler herkes…. Dünyada maske korsanlığı yapıldı. Büyük ülkeler birbirlerinin maskelerini çaldı. Marketleri talan ettiler. Burada böyle bir şey olmadı. Bu, milletin asaletindendir. Bu, birbirine olan saygısından, sevgisindendir. Önümüzde güzel günler geliyor, hep birlikte sabrettik, inşallah bu salgını hep beraber azalttık. İnşallah salgını tamamen ortadan kaldırma konusunda aşılar da peyderpey geliyor. Size bir şey söyleyeyim, başkaları çok çatlayacak, kıskanacaklar. Görecekseniz temmuz ayından itibaren ülkemin ekonomisi öyle bir atağa kalkacak, öyle bir sıçrayacak ve büyüyecek ki etrafımızdaki Almanya’sı, Fransa’sı, İngiltere’si, İtalya’sı ve hele o her şeye burnunu sokan ABD’si de çatlayacak, patlayacak.”