Soylu'dan CHP'li Engin Altay'a: Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız

İçişleri Bakanı Soylu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın "Erdoğan’ın da sonu benzemesin Menderes’e…” sözlerine, "Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız..." yanıtını verdi.

Soylu'dan CHP'li Engin Altay'a: Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın televizyon programındaki sözlerine ’15 Temmuz’ hatırlatmalı tepki gösterdi.

CHP’li Engin Altay’ın Menderes dönemini hatırlatan ifadelerine yanıt veren Soylu, “Vallahi sizi, 15 Temmuz’dan beter yaparız” dedi.

Altay’ın katıldığı televizyon programındaki ifadelerinin yer aldığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Soylu, “Tarih fukarası, cahil.. Siyasete, demokrasiye, millete inanmayan, hala darbeyi iktidar aracı gören zavallılar… Menderes’in sonunu Erdoğan’a yakıştırmak. Vallahi sizi, 15 Temmuz’dan beter yaparız…” ifadelerini kullandı.

CHP’li Altay, Menderes’in Atatürk’ü Koruma Kanunu’nu çıkardığını hatırlatarak, “Rahmetli Menderes de bir dönem dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti. Ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes’ten aldıkları güç ve yüzle… Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı. Atatürk’ü Koruma Kanunu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan’ın da sonu benzemesin Menderes’e…” ifadelerini kullanıyor. Bu sözlerin ardından AKP’den yanıt geldi.