Soylu'dan canlı yayında Pakdemirli'ye: Nifak sokup milletin çalışma güdüsünü çalışma kuvvetini aşağıya almayalım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında yanı başında olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi eleştirdi.

Soylu'dan canlı yayında Pakdemirli'ye: Nifak sokup milletin çalışma güdüsünü çalışma kuvvetini aşağıya almayalım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yangın bölgesinden yaptığı canlı yayındaki açıklamasında sarf ettiği sözler Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yanıt olarak değerlendirildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli dünkü açıklamasında, belediyeleri hedef alarak “Benim son 5 günlük bilançoda gördüğüm, orman teşkilatı yerleşim yerlerini korumaktan, -birinci derecede aslında sorumluluk belediyelerdedir-, ormanların yanmasına müsaade etmek zorunda kaldık” ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise bugünkü açıklamasında, “Lütfen yerel yönetimlerle belediyelerle hükümet arasında hangi siyasi parti olursa olsun, nifak sokup milletin çalışma güdüsünü çalışma kuvvetini aşağıya almayalım” sözleriyle hükümet ile belediyelerin arasının açılmaması gerekliliğine dikkat çekti.

“ŞEHİRLER BELEDİYELERİN GÖREV ALANINDADIR’ DİYE BİR ŞEY SÖYLEMEDİK”

Bakan Soylu, “Ana muhalefet genel başkanında bir istirhamımız var; bakın biz burada ‘şehirler belediyelerin görev alanındadır’ diye bir şey söylemedik” diyerek şunları söyledi:

“Antalya’da dört gündür hem Manavgat Belediye Başkanımız hem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Cumhuriyet Halk Partisi’ndendir. Biz beraber çalışıyoruz. Eksik sahada görmüyor muyum? Baktığım zaman on tane yirmi tane eksik görürüm. Ama eksiği söylersem, tweet’e yazar, şu da eksikti şu da şöyleydi dersem, doğru yapmış olur muyum? Bu bir sorumluluk mu? Bu sorumsuzluktur.”