Soylu: Sosyal medya üzerinden boş durmayanlar var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyada yapılan 'orman yangını' paylaşımlarına ilişkin "Boş durmayanlar var" dedi, haklarında yapılan işlem sayısını açıkladı.

Soylu: Sosyal medya üzerinden boş durmayanlar var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, orman yangınlarına yönelik sosyal medya paylaşımlarını hedef alan operasyonlarla ilgili açıklama yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Marmaris Öğretmenevi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Soylu, şu bilgileri verdi:

“Şu ana kadar 54 ayrı birimden, yangın sebebiyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşımız tahliye edildi. Bu sadece Muğla ölçeğindeki bir rakamdır. Bunların bir kısmı Kredi Yurtlar Kurumunun misafiri oldular bir kısmı konteyner ve çadırlarla barınıyorlar bir kısmı da kendi aileleri, yakınları, akrabaları veya şehirde evi varsa oraya intikal ettiler, ettirildiler. Bunlar da jandarmamızın koordinasyonunda bir taraftan Karayolları diğer taraftan Sahil Güvenlik, tüm birimlerimizle birlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri hep beraber bu süreci yönetme konusunda bir irade ortaya konulmuştur.”

Soylu, sosyal medyada bazı hesaplara yönelik incelemelerin başlatıldığını duyururken “Sosyal medya üzerinden boş durmayanlar var tabii. Şu ana kadar 3 bin 246 içerik tespit ettik. Bunların da 172’sine işlem gerçekleştirildi” diye konuştu.