Soylu: Ortadoğu'ya barışı getireceğiz, herkes bir taraftan tutsun

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iktidarın Suriye politikasını savundu, "Orta Doğu'ya ve Kafkaslara huzuru, barışı ve güveni getireceklerini" söyledi.

Soylu: Ortadoğu'ya barışı getireceğiz, herkes bir taraftan tutsun

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 4’üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Soylu, Suriye’de cihatçıların kontrolünde bulunan İdlib’e de değindi. İdlib’e en az 4-5 kez gittiğini söyleyen Soylu, “Yemen, Suriye, kimin coğrafyasıdır?” diye sordu.

Bakan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz 100 yıl önce aynı milletin evlatlarıydık. 200 yıl önce birçok coğrafyayla aynı milletin evlatlarıydık. Beraberdik, az buçuk zengin olduk, az buçuk ayaklarımızın üzerinde duruyoruz diye biz Batı gibi mi yapmalıyız? Sırtımızı mı dönmeliyiz komşularımıza, hısımlarımıza? Siz de ben de biliyoruz ki unutursak bizi de bir gün unuturlar. Onun için biz Batı’ya benzemeyelim. Onların değerleriyle yoğrulmayalım, maddeci olmayalım. Bugün ülkemize nasıl huzur ve güveni, barışı ve istikrarı getirmişsek Allah bu millete o şerefi de nasip edecek, Orta Doğu’ya da Kafkaslara da etrafımızdaki coğrafyaya da huzuru da barışı da güveni de kardeşliği de bu büyük millet ve asil millet getirecektir. Buna olan inancımız tam. Onun için hep birlikte işe sıkı sıkı sarılalım. Herkes bir taraftan tutsun.”