Soylu: Meral Akşener bana aptal dedi, biz onu çok iyi tanırız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Meral Akşener bana aptal dedi. Bir hanımefendiye hiç yakışmaz." dedi.

Soylu: Meral Akşener bana aptal dedi, biz onu çok iyi tanırız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP’ye yakınlığıyla bilinen 24 TV’de gündemde yer alan bazı konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Soylu’nun açıklamalarından bazı özetler şöyle:

‘TAM KAPANMA’

“Türk halkını eve kapattık ama hepsi sağlığımız için. Milletimizden Allah razı olsun. Bu dönemde hepimiz yakınlarımızı kaybettik. Ben de yakınlarımı kaybettim. Tüm Türkiye olarak fedakarlıklarda bulunduk” derken, “Kapanma dönemlerinde büyük zorluklarla karşılaştık. Ben önceki kapanma döneminde de büyük zorluk çektik. Tüm halkımızdan evlerine kapanmasını istemek kolay değil.

ALKOL YASAĞI

Alkol meselesi kendiliğinden çıkmış bir şey değil. 2 ay süreyle Avrupa’yı takip ettik. Onları takip ederek, onlar nasıl kapanıyorlar, hangi tedbirleri alıyorlar, işten kaçta çıkıyorlar. Bunlar bizim için örnek oldu, öğretici oldu. Kendi tecrübelerimizle bunları pekiştirdik ve kendimize bir yol haritası belirledik” diye belirtirken, “Dünya Sağlık Örgütü, bu işin başında kuralı koymuş. Demiş ki, alkolden kaçınarak bağışıklık sisteminizi koruyun diyor. Ayık kalın diyor. Alkolün limitiyle alakalı, fazla bir alkol almayın diyor. Alkol kullanımı sırasında evde bile olsa sosyal mesafenin korunmama riski yüksektir diyor, temel derdi bu aslında” dedi.

İMAMOĞLU’NA SORUŞTURMA

Sayın İBB Başkanı diyor ki ‘Bizim memlekette gezerken insanlar eli arkasında gezer, bilinir’. Ben de Karadeniz’in çocuğuyum. Bizim yollar rampadır, sağlam çıkmak için elinizi arkaya koyarsınız, doğrudur. Ama iki özellik vardır: Bir, büyüklerin yanında çocuklar ellerini arkaya koymazlar. İki, camilerde ve özellikle mezarlık yerlerinde eller arkaya konmaz. Saygı, edep ve terbiyedir. Büyüğümüze ve kutsal yerlerimize terbiye. İBB Başkanı bu törende ne için var? İstanbul’un fatihi Fatih Sultan Mehmet Han için, orada onun kabrini ziyaret etmek, ona dua etmek için. Yani İBB başkanı sıfatıyla var. Tabii vatandaş bunu görünce saygısızlık olduğunu düşünüyor. Bu görüntüleri gördükten sonra ben de saygısızlık olduğunu düşündüm. Suç mudur? Bana göre öyle. Böyle bir görüntü olamaz.

AKŞENER’E ‘APTAL’ TEPKİSİ

“Meral Akşener benim için aptal dedi. Kimse kusura bakmasın. Ben siyaset meydanına çıkarsam bu tip sözler ağzımdan ağır çıkar. Biz birlikte siyaset yaptık Doğru Yol Partisi’nde. O da biliyor ki biz onu çok iyi tanırız. Tekrar ediyorum biz onu iyi tanırız. O da bunu bilir. Sayın Devlet Bahçeli’ye hakaret etti. Geçen hafta Cumhurbaşkanımıza yaptığı hakaret bir hanımefendiye hiç yakışmaz. Bu kadar kibir, bu kadar kendini bilmezlik. ”