Soylu: Dünyaya nizam vermemize engel olamayacaklar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muş'ta yaptığı konuşmada "ne zenginliğimize ne büyümemize ne dünyaya nizam vermemize engel olamayacaklar" dedi.

Soylu: Dünyaya nizam vermemize engel olamayacaklar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muş’un Hasköy ilçesinde, kendisini dinleyen topluluğa seslendi.

“Salgın gibi zor bir dönemden geçildiğini, bir virüsün ben dünyaya hakimim diyenleri evden çıkarmadığını” söyleyen Soylu, “Dünyanın hakimi kimmiş? Cenabı Allah. Onlar kendilerini öyle zannediyorlar. Bir virüs o Batı dünyasının, ‘biz dünyanın hakimiyiz’ diyenlerin haddini bildirdi. Sadece Türkiye’deki huzur değil, etrafımızdaki coğrafyadaki huzuru da Türkiye, komşuluğunun, insanlığının, Müslümanlığının gereği olarak yerine getirmeye çalışıyor. Çünkü etrafımızdaki coğrafyayı bir terör koridoru haline getirmeye çalıştılar. Buna Sayın Cumhurbaşkanımız müsaade etmedi.” dedi.

“Biz büyük bir milletiz. Biz dünyada insanlığın ne olduğunu bilen, zenginleştikçe şımarmayan, inancından, kültüründen, geleneğinden ayrılmayan bir milletiz. Biz sadece Anadolu’nun evlatları değiliz, ‘Allah’ım bize güç ver ki bütün dünyaya insanlığı nakşedelim’ diyen bir milletin evlatlarıyız” diye konuşan Soylu, “Ne birliğimize ne beraberliğimize ne kardeşliğimize ne zenginliğimize ne büyümemize ne dünyaya nizam vermemize engel olamayacaklar. Siz yeter ki dik durun bilesiniz ki dünyaya söyleyecek sözümüz var.” ifadelerini kullandı.