Soylu Cumhuriyet'i hedef aldı

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Cumhuriyet gazetesini hedef alan Bakan Soylu "Sizin tarihiniz, derin, kirli ve karanlık ilişkiler tarihidir. Türkiye eski Türkiye değil. Hesabını hukuk önünde vereceksiniz" dedi.

Soylu Cumhuriyet'i hedef aldı

Daha önce BirGün, Sözcü ve Karar gazetelerini hedef alan İçişleri Bakanı Soylu, bu kez de Cumhuriyet gazetesini hedef aldı.

Sedat Peker’in açıklamaları ile sıkça gündeme gelen devlet mafya ilişkisinde ismi sürekli anılan Süleyman Soylu,  yapılan haberler üzerinden Cumhuriyet gazetesini hedef alarak, isim vermeden “Bir mafya pisliğinin hezeyanlarıyla terörle mücadele tarihimizin en şanlı komutanına çamur atan, ortakları HDPKK için intikam alan, Cumhuriyet gazetesi” yazan Soylu, “Sizin tarihiniz, derin, kirli ve karanlık ilişkiler tarihidir Türkiye eski Türkiye değil. Hesabını hukuk önünde vereceksiniz” diye devam etti.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1391999273462640641?s=20

Cumhuriyet gazetesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarını eleştiren muhalefete, “Bir ülkede Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, Kırmızı Bülten talep edilen organize suç örgütü yöneticisinin, güvenlik güçlerimize yönelik iftira ve akla sığmayan ithamlarına sığınarak siyaset yapar mı” yanıtını vermesinin ardından, “Soylu’nun Peker açıklaması akıllara o anları getirdi” başlıklı bir haber yayımlamıştı.

Haberde “İçişleri Bakanı Soylu geçen yıl, ‘Bir tek FETÖ’cüyü göreve getirmişsem, bir tek FETÖ’cü göreve geldiyse ve bu söylenmiyorsa bu, ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorumdur’ demişti. Ancak söz konusu açıklamadan birkaç ay sonra 100’e yakın kaymakam ve vali yardımcısının FETÖ’den görevden alındığı haberleri çıkmıştı. Bu isimler arasında Soylu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde atananların da olduğu belirtilmişti. Yani Soylu’nun geçmişte yaptığı kaymakamlar çıkışı gibi Peker açıklaması da gerçeklerle çelişiyordu”  ifadeelri kullanılmıştı.